Het vennootschapsbelastingtarief gaat omlaag, anticipeer tijdig op de valkuilen!

Het vennootschapstarief in 2018 en verder

Het vennootschapsbelastingtarief gaat omlaag, anticipeer tijdig op de valkuilen!

vennootschapsbelasting valkuilen

Eén van de aangekondigde fiscale maatregelen uit het regeerakkoord is de verlaging van het tarief voor de vennootschapsbelasting (vpb-tarief). De tarieven worden stapsgewijs verlaagd van 20 en 25 procent in 2018 naar respectievelijk 16 en 21 procent in 2021.

Hoe kan deze tariefsverlaging worden geplaatst in het licht van andere aangekondigde fiscale maatregelen in de vennootschapsbelasting? En leidt deze tariefsverlaging ook voor u daadwerkelijk tot minder belasting?

Overige fiscale maatregelen

In het regeerakkoord zijn beperkingen aangekondigd voor de afschrijving op onroerende zaken in eigen gebruik en de carry-forwardverliesverrekening. Ook is aangekondigd dat enkele renteaftrekbeperkingen worden afgeschaft, met het oog op Europese harmonisatie.

De genoemde wijzigingen in acht nemende, daalt uw belastingdruk dan wel daadwerkelijk? In de whitepaper ‘Het vennootschapsbelastingtarief gaat omlaag, anticipeer tijdig op de valkuilen!’ leest u meer over de aangekondigde wijzigingen en noemen we een tweetal actiepunten waarmee u de wijzigingen een stap voor kan zijn. Download de whitepaper nu kosteloos via onderstaande button.

Vragen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met uw acconavm (belasting)adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Anticipeer tijdig op de valkuilen achter de verlaging van het vpb-tarief whitepaper - februari 2018.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Deze gegevens worden verwerkt in ons CRM-systeem en worden vertrouwelijk behandeld. Uw gegevens worden enkel voor interne doeleinden gebruikt en zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers die hier bij moeten kunnen, voor de juiste afhandeling en opvolging van uw aanvraag. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan ons privacystatement.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht