Krap bij kas door vakantiegeld? Vraag uitstel van betaling

Uitstel van betaling

In mei of juni wordt traditioneel het vakantiegeld aan werknemers uitbetaald. Dit betekent een extra beslag op de liquiditeit van uw onderneming. Kunt u hierdoor uw belastingen tijdelijk niet betalen? Vraag dan kort telefonisch uitstel van betaling aan.

Dit is alleen mogelijk voor aanslagen die u al ontvangen heeft. Voor loonbelasting en omzetbelasting kunt u daarom pas uitstel aanvragen als u de naheffingsaanslag loonbelasting of omzetbelasting heeft ontvangen. De Belastingdienst verleent maximaal vier maanden kort telefonisch uitstel van betaling. De vier maanden gaan in op de dag na de uiterste betaaldatum van de oudste openstaande aanslag.

Let op!

Ondanks het uitstel van betaling berekent de Belastingdienst wel invorderingsrente. De Belastingdienst verleent alleen kort telefonisch uitstel als:

  • uw totale openstaande belastingschuld minder dan € 20.000 bedraagt;
  • u nog geen dwangbevel heeft gekregen voor de openstaande belastingschuld;
  • in de openstaande belastingschuld geen onbetaalde vergrijpboete is begrepen;
  • u altijd op tijd aangifte heeft gedaan.

Vraag uw acconavm adviseur om advies of ga voor een liquiditeitsplanning. U voorkomt dan verrassingen en weet welke betalingen komen gaan en of u hiervoor maatregelen moet nemen of niet. Via het adviesformulier kunt u uw vraag stellen of neem rechtstreeks contact op met uw adviseur.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht