http://internationaal%20ondernemen%20-%20accon%20international

“Uw internationale zaken blijven onze topprioriteit”

International Business

Er is momenteel veel gaande in de wereld. De oorlog in Oekraïne heeft veel impact. Maar ook ontwikkelingen vanuit de Europese Commissie en de OECD drukken hun stempel op de markt. Dat heeft invloed op iedere ondernemer. En ondernemers die internationaal zaken doen merken dat zeker. Uw adviseur van Accon International blijft u ongeacht de omstandigheden ondersteunen. Uw internationale zaken blijven onze topprioriteit.

Team voor internationale zaken

Voor buitenlandse ondernemers die zaken doen in Nederland én andersom, hebben we bij acconavm een speciaal team van adviseurs dat gespecialiseerd is in internationale zaken. Hebt u hulp nodig met uw btw-aangifte, transfer pricing, de jaarrekening opstellen? Of besteedt u graag de salarisverwerking aan ons uit? Wij staan voor u klaar. In de nabije toekomst zal onze dienstverlening alleen maar sterker worden, met de op handen zijnde overname. Want ook Flynth beschikt over een sterk internationaal team met adviseurs. We vullen elkaar goed aan en zullen u daardoor alleen maar meer kunnen bieden.

Grenswerkers en corona

Momenteel ontvangen we veel vragen van ondernemers die grenswerkers in dienst hebben. Deze werken nog veel thuis, in plaats van over de grens. Dit heeft invloed op de verdeling van de heffingsrechten. In de EU wordt nagedacht hoe dit vormgegeven kan worden. We raden u aan hier alert op te zijn. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen ook. En wijzigt er iets in uw situatie? Dan vragen we u dit aan ons door te geven. Dan kan onze Internationale Werkgeversservice (WGS) de juiste loonopgave doorvoeren.

Brexit en btw

In ons team merken we ook een enorme toename in btw-advisering. Door de Brexit ontstaan er andere handelsstromen. Britse ondernemers willen een vestiging in Nederland openen of goederenstromen lopen anders. Dit levert veel vragen op van Britse bedrijven. Ook over de nieuwe verplichtingen waaraan moet worden voldaan. Via onze Brexitdesk ondersteunen we u. Ook als we straks Flynth zijn, blijven we u hierin adviseren. En met extra kennis  van internationale btw-specialisten verdiept onze advisering zich verder.

Europese wetgeving

Naast bovengenoemde ontwikkelingen zijn er ook wijzigingen in Europese wet- en regelgeving die voor verandering kunnen zorgen. Neem bijvoorbeeld Pillar 2, die stelt dat multinationale ondernemingen altijd minimaal 15 procent winstbelasting moeten betalen. Dit heeft invloed op hoe winststromen lopen. Maar ook de regelgeving rondom ATAD 2 met omvangrijke documentatieverplichtingen en ATAD 3, – de substance vereisten voor ‘brievenbusvennootschappen’ heeft consequenties voor internationaal ondernemerschap. Ons team adviseert u hier graag over en we houden u op de hoogte.

Oorlog in Oekraïne

Uiteraard maken veel ondernemers zich zorgen om de oorlog. Naast menselijk leed, heeft de oorlog ook serieuze economische gevolgen. Prijzen stijgen en mensen besteden minder. Ook dit is van enorme invloed op handelsstromen. Neem bijvoorbeeld de hoge gasprijzen. Hierdoor kunnen glastuinbouwers niet meer rendabel kweken. Blijf daarom in gesprek met uw acconavm adviseur. Wij denken met u mee en helpen u om tijdig bij te sturen.

Positief over de toekomst

In februari 2022 is de voorgenomen overname van acconavm door Flynth aangekondigd. Inmiddels hebben we al kennisgemaakt met enkele van onze toekomstige collega’s. En daar zijn we heel enthousiast over. Het blijkt dat we elkaar goed aanvullen. Zo heeft Flynth een Duitslanddesk en acconavm de Brexit-desk. Als team Internationaal kijken we erg uit naar de samenwerking. Die zal ons alleen maar sterker maken. We zien volop kansen om u als klant met inzet van onze gezamenlijke kennis internationaal te (blijven) bedienen!

Neem contact op

Hebt u vragen? Of wilt u graag sparren met een internationaal adviseur? Wij staan voor u klaar! Stuur dan een email naar international@acconavm.nl en we nemen contact met u op.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arjen Tompkins
Arjen Ploegman (Senior Specialist Belastingadviseur)
Arjen Ploegman is binnen accon■avm werkzaam als Senior Specialist Belastingadviseur vanuit kantoor Veenendaal. Arjen is inmiddels al ruim 17 jaar in dienst bij accon■avm en werkt met passie en gedrevenheid voor onze internationale klanten. Dit kunnen zowel Nederlandse klanten zijn die over de grens actief zijn, alsmede vele buitenlandse klanten die in Nederland activiteiten ontplooien. Arjen is hen daarbij van dienst bij vraagstukken rondom Loonheffingen en Sociale Zekerheid, BTW en Winstbelastingen. Ook onderhoudt Arjen de contacten binnen het internationale netwerk van accon■avm: GMN International. Arjen Ploegman ken je wellicht als Arjen Tompkins. In 2021 heeft hij zijn geboortenaam weer aangenomen zowel zakelijk als privé.  


<< terug naar overzicht