http://coronadossier

Uitstel belastingbetaling

Tot 1 april 2022

Uitstel van belastingbetaling is verlengd tot 1 april 2022: wat kunt u doen?

uitstel belastingbetaling

Het uitstel voor belastingbetaling is opnieuw verlengd. Ondernemers met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis kunnen tot 1 april 2022 uitstel van belastingbetaling aanvragen.

Aanvragen

Als u eerder uitstel van betaling hebt aangevraagd, dan hoeft u niets te doen: het uitstel wordt automatisch verlengd tot 1 april 2022. Als u nog geen uitstel hebt aangevraagd of alle belastingschulden inmiddels hebt voldaan, kunt u tot 1 april 2022 opnieuw uitstel van belastingbetaling aanvragen.

Dit uitstel geldt voor de belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum voor 1 april 2022 verstrijkt. Vanaf 1 april 2022 moet u bij de eerstvolgende aangifte de belastingen weer tijdig betalen. Ook belastingaanslagen met een uiterste betaaldatum op of na 1 april 2022 dient u te betalen. Hiervoor geldt het uitstel van betaling niet.

Betalingsregeling

Na 1 april 2022 ontvangt u een brief van de Belastingdienst over een betalingsregeling. De belastingschuld die u hebt opgebouwd tijdens het verleende uitstel, hoeft u niet in één keer terug te betalen. U krijgt hiervoor vijf jaar de tijd vanaf 1 oktober 2022. U betaalt dan zestig maanden lang een vast bedrag aan de Belastingdienst. Voor de betalingsregeling is het van belang dat u na 1 april 2022 aan uw betalingsverplichtingen voldoet. Anders kan de Belastingdienst de betalingsregeling intrekken.

Invorderingsrente

Betaalt u te laat? Dan is normaliter 4 procent invorderingsrente verschuldigd, vanaf het verstrijken van de betaaltermijn. Om de liquiditeitspositie van ondernemers te verbeteren, is de invorderingsrente tijdelijk verlaagd. Op dit moment bedraagt de rente 0,01 procent. Vanaf 30 juni 2022 (1 procent) gaat het stapsgewijs omhoog tot 4 procent op 1 januari 2024.

Verzoek

Hebt u nog geen uitstel, maar wilt u dit nog wel aanvragen? Dit kunt u schriftelijk doen tot 1 april 2022. Wij helpen u hier graag mee.

Laat u tijdig adviseren

Maakt u gebruik van uitstel van belastingbetaling, dan is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Uw acconavm adviseur kan u daarbij helpen. Hij/zij kijkt samen met u naar uw situatie en kan uw liquiditeitssituatie in kaart brengen. Ook kijken we vooruit, naar het tijdperk ná corona: hoe zorgt u voor een financieel stabiele situatie? Neem voor meer informatie contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht