http://coronadossier

TVL tweede kwartaal verhoogd naar 100 procent

TVL tweede kwartaal 2021

Een opluchting voor veel ondernemers: de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar geldt een tegemoetkoming van 100 procent. En u kunt zelf een referentieperiode kiezen. Ontdek of u in aanmerking komt en waar u op kunt letten.

update 18 mei 2021

TVL: voor wie?

Hebt u als ondernemer vanwege de coronacrisis een omzetdaling van minimaal 30 procent, met minimaal 1500 euro aan vaste lasten per kwartaal? En stond u op 15 maart 2020 al ingeschreven als ondernemer? Dan komt u in aanmerking voor de TVL. Sinds 1 januari is de tegemoetkoming verhoogd naar 85 procent. Vanaf 1 april krijgt u 100 procent van uw vaste lasten vergoed.

Zó wordt de vergoeding vastgesteld

Of uw bedrijf minimaal 1500 euro aan vaste lasten heeft per kwartaal, wordt berekend met het percentage dat bij uw SBI-code hoort. De SBI-code is de code waaronder u bent ingeschreven in het Handelsregister van de KVK.

Goed om te weten

  • Het minimum subsidiebedrag per kwartaal is 1500 euro.
  • Het maximum subsidiebedrag per kwartaal is 550.000 euro voor mkb-bedrijven en 600.000 euro voor overige bedrijven.
  • Land- en tuinbouwbedrijven ontvangen een extra opslag van 21 procent voor de speciale kosten om planten en dieren in leven te houden.
  • De opslagen voor de non-food detailhandel en reissector komen in de TVL voor het tweede kwartaal te vervallen.
  • Vanaf 12 april 2021 hebt u voor een TVL aanvraag eHerkenning niveau 3 (eH3) nodig. Voor aanvragers met DigiD verandert er niets.
  • U kiest zelf uw referentieperiode voor de omzet: Q2-2019 of Q3-2020.

Afwijken van SBI-code is mogelijk

Wijkt uw werkelijke hoofdactiviteit af van de SBI-code in het Handelsregister? Dan mag u daar nu van afwijken, zodat u alsnog in aanmerking komt voor de TVL. Dit maakte staatssecretaris Keijzer (EZK) onlangs bekend, naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak. Deze afwijkmogelijkheid geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021.

Wanneer TVL aanvragen?

De TVL voor het eerste kwartaal van 2021 kunt u via rvo.nl aanvragen tot 18 mei 17.00 uur. Het loket voor het tweede kwartaal gaat naar verwachting vanaf tweede helft juni mei open. Doordat u zelf uw referentieperiode kunt kiezen, moet het aanvraagsysteem aangepast worden.

Meer informatie

Wilt u ontdekken of TVL aanvragen voor u verstandig is? Hebt u vragen over eHerkenning? Of hebt u andere (coronagerelateerde) vragen? Bij acconavm is een speciaal team samengesteld dat ondernemers ondersteunt in coronatijd. Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Ondernemen in coronatijd

Wilt u ontdekken hoe u met méér veerkracht kunt ondernemen in coronatijd? In het dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ bundelen onze adviseurs tips en adviezen voor het mkb en de agrosector.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht