http://coronadossier

Tóch NOW 7: dit zijn de voorwaarden

NOW 7 aanvragen

Met de zesde aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) leek de tegemoetkoming in de loonkosten ten einde. Maar nu de coronamaatregelen worden verlengd, wordt er tóch nog een extra aanvraagperiode geopend. NOW 7 gaat over de maanden november en december 2021. In dit artikel leest u de belangrijkste punten én tips voor het aanvragen ervan. Ook voor het eerste kwartaal in 2022 is NOW-steun aangekondigd. 

Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW): hoe zat het ook alweer?

Hebt u vanwege de coronacrisis omzetverlies geleden? Dan hebt u misschien recht op NOW. Dit is een tegemoetkoming in de loonkosten. Hiermee kunt u dus uw medewerkers blijven betalen. U kunt óók NOW aanvragen als u dat al voor eerdere aanvraagperiodes had gedaan.

De tegemoetkoming is een voorschot. U dient later een vaststelling van uw werkelijke omzetverlies in. Op basis daarvan wordt uw definitieve subsidiebedrag berekend. Dit kan betekenen dat u (een deel) van het ontvangen bedrag moet terugbetalen. Houd hier rekening mee.

NOW 7: de voorwaarden

De meeste voorwaarden voor NOW 7 zijn gelijk aan die van NOW 6. Het zijn vooral de (referentie)data die veranderen. Let hier dus goed op. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • U kunt de tegemoetkoming aanvragen als u in november en december van 2021 minimaal 20 procent omzetverlies hebt geleden t.o.v. 2019.
  • U krijgt een tegemoetkoming voor maximaal 80 procent omzetverlies.
  • De tegemoetkoming wordt gebaseerd op uw loonsom in september 2021.
  • De loonsom mag met maximaal 15 procent dalen ten opzichte van de loonsom in september 2021.
  • Hebt u NOW 6 ontvangen? Dan hoeft uw omzetverliesperiode niet aan te sluiten op NOW 7. Ze kunnen ook overlappen.

NOW aanvragen

U vraagt NOW aan bij het UWV. Het aanvraagloket voor NOW 7 is geopend van 13 december 2021 tot en met 31 januari 2022. Wenst u hulp bij de aanvraag? Uw acconavm adviseur staat voor u klaar. Neem wel tijdig contact op, aangezien de aanvraag best wat tijd in beslag neemt.

Overzicht NOW 1-7

Bekijk het overzicht van aandachtspunten, data en bedragen van de 7 aanvraagperiodes.

Wees voorbereid

Zorg dat uw administratie op orde is voordat u aan de slag gaat met de aanvraag. U kunt dan een betere inschatting maken van uw omzetdaling. En u loopt u minder risico dat u na de vaststelling de subsidie terug moet betalen.

Tip: u kunt tot en met 31 januari 2022 de aanvraag indienen. Wellicht hebt u in januari meer inzicht in uw omzet van november en december. U kunt dus ook nog even wachten met het indienen van uw aanvraag totdat u meer zekerheid hebt. Maar wees niet te laat!

Accountantsproduct

Vraagt u een voorschot aan van 40.000 euro of meer? Dan hebt u een derdenverklaring nodig. Bij een voorschot van 125.000 euro of meer hebt u een accountantsverklaring nodig. Beide kan uw acconavm adviseur voor u verzorgen. Lever wel de benodigde gegevens tijdig bij hem aan.

Let op: ook als u een aanvraag doet voor minder dan deze bedragen, hebt u wellicht na de vaststelling tóch een accountantsproduct nodig. Het kan zijn dat uw omzet dermate tegenvalt dat u recht hebt op meer subsidie dan u had verwacht en zo boven de grens van een accountantsproduct uitkomt. Wees hierop bedacht.

Neem contact op

Wij begrijpen dat de opening van een nieuwe aanvraagperiode NOW voor veel vragen zorgt. En óók dat het kansen biedt voor uw onderneming. De adviseurs van acconavm staan daarom voor u klaar. Schroom niet om contact op te nemen. Maak een afspraak bij een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier. Samen brengen we u en uw onderneming verder.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht