Tips voor innovatieve ondernemers

Innovatieve ondernemers

Innovatie is belangrijk voor de economische groei. Voor innovatieve ondernemers zijn er tal van mogelijkheden, die de stap tot innovatie financieel aantrekkelijker maken. Een artikel met praktische tips.

Veel mkb-ondernemers zijn zich niet bewust van de fiscale en financiële regelingen die er zijn om innovatie eenvoudiger te maken. Er zijn interessante stimuleringsregelingen beschikbaar. Maak er gebruik van en vraag ernaar bij uw acconavm adviseur.

WBSO, RDA, Innovatiebox, activeren ontwikkelkosten, verlagen gebruikelijk loon

  • Voor het ontwikkelingen van nieuwe producten, het verbeteren van het productieproces of de ontwikkeling van softwareoplossingen zijn er subsidies op de loonkosten beschikbaar. Door goed te administreren welke loonkosten aan het innovatieve project zijn toe te rekenen, kunt u bijvoorbeeld WBSO aanvragen. Voor de overige kosten is RDA een optie.
  • Maakt u winst, denk dan eens aan de Innovatiebox. Als u aan de voorwaarden voor WBSO voldoet, hebt u in veel gevallen ook recht op de Innovatiebox.
  • Ontwikkelkosten kunt u onder voorwaarden activeren. Dat kan ruimte geven in de liquiditeit. Vraag uw adviseur hoe dit werkt.
  • Nog een belangrijke tip is het verlagen van het gebruikelijk loon. Onder bepaalde voorwaarden kan het gebruikelijk loon verlaagd worden, waardoor meer geld voor innovatie beschikbaar is.

Whitepaper voor innovatieve ondernemers

In onze whitepaper lichten we de tips toe. Via onderstaande button kunt u de whitepaper kosteloos aanvragen. Uw adviseur is graag bereid u meer informatie te geven en samen met u innovatie financieel mogelijk te maken. Via het adviesformulier brengen we u in contact met onze specialisten op het gebied van innovatie.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Tips voor innovatieve ondernemers whitepaper - juni 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht