http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Tijdelijke aanvullende tegemoetkoming bij belastingschulden

steun bij belastingschuld

Vanaf 1 oktober 2021 moeten ondernemers weer voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Hebt u als ondernemer door de coronacrisis nog steeds financiële problemen? Dan kunt u tot 1 februari 2022 de tijdelijke aanvullende tegemoetkoming aanvragen bij de Belastingdienst.

Als gevolg van de coronacrisis konden ondernemers tot en met 30 september 2021 uitstel van belastingbetaling aanvragen. Om de opgebouwde belastingschulden te voldoen is een betalingsregeling mogelijk van 60 maanden. De betalingsregeling begint te lopen vanaf 1 oktober 2022. Toch lukt het nog niet iedereen om aan deze verplichtingen te voldoen. Daarvoor is een tijdelijke regeling beschikbaar. Lees hier meer over de mogelijkheden en de voorwaarden.

In het kort over de tijdelijke tegemoetkoming bij belastingschuld

Met de tijdelijke aanvullende tegemoetkoming hoeft u van 1 oktober 2021 tot en met 31 januari 2022 nog niet te voldoen aan nieuwe betalingsverplichtingen voor de belastingen waarvoor al bijzonder uitstel van betaling is verleend. Ook deze nieuwe belastingschulden vallen onder de betalingsregeling van 60 maanden. De tijdelijke aanvullende tegemoetkoming is met terugwerkende kracht naar 1 oktober 2021 aan te vragen. Het is van belang dat u tijdig aangifte blijft doen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze regeling, moet u al eerder bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd en gekregen. Daarnaast moet u voldoen aan de volgende vier voorwaarden:

  • Er is sprake van werkelijk bestaande betalingsproblemen die hoofdzakelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis.
  • De betalingsproblemen zijn van tijdelijke aard.
  • De betalingsproblemen zijn voor een bepaald tijdstip opgelost.
  • Uw onderneming moet levensvatbaar zijn.

Derdenverklaring

Als de totale belastingschuld (de schuld die u hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel plus de schuld die u hebt opgebouwd vanaf 1 oktober 2021) € 20.000 of hoger is, dan dient u een verklaring van een derde deskundige aan te leveren bij uw aanvraag. Deze geeft een beoordeling van de aard van de betalingsproblemen. Bij een totale belastingschuld lager dan € 20.000, dient u zelf een dergelijke verklaring mee te sturen met uw aanvraag.

Weet waar u aan toe bent, creëer perspectief

Hebt u eerder gebruik gemaakt van uitstel van belastingbetaling en nog steeds betalingsproblemen? Dan is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Het zijn immers uitdagende tijden. Uw acconavm adviseur kan u daarbij helpen en kijkt samen met u naar uw situatie, maakt een eventuele derdenverklaring in orde en kan uw liquiditeitssituatie in kaart brengen. Ook kijken we vooruit: hoe zorgt u voor een financieel stabiele situatie?

Neem voor meer informatie contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht