Teruggaafverzoek buitenlandse btw

Buitenlandse btw

Nederlandse ondernemers kunnen in veel gevallen de in een andere EU lidstaat betaalde btw terug krijgen. Hiervoor moet een verzoek worden ingediend bij de Belastingdienst. Voor de in 2016 betaalde buitenlandse btw moet dit verzoek uiterlijk op 30 september 2017 bij de Belastingdienst worden ingediend. Tijd genoeg?

Het gaat hier om teruggaaf van in 2016 door een buitenlandse EU ondernemer op een factuur in rekening gebrachte buitenlandse btw. De btw-adviesgroep van acconavm verzorgt voor alle ondernemers die hiermee te maken krijgen, het teruggaafverzoek voor de buitenlandse btw.

Aanvragen inloggegevens bij Belastingdienst

Om het verzoek via de website van de Belastingdienst te kunnen doen, zijn inloggegevens nodig, die afwijkend zijn van de inloggegevens voor de reguliere btw-aangifte. Het aanvragen van deze speciale inloggegevens heeft een verwerkingstijd van drie tot vier weken. acconavm kan deze inloggegevens nu al voor u aanvragen bij de Belastingdienst! Dat voorkomt stress later dit jaar.

Daarnaast is het zinvol om alle facturen van 2016 betreffende levering(en) en/of diensten door een buitenlandse EU ondernemer te verzamelen en aan te leveren bij uw accountmanager (in pdf). Wij kunnen nu al starten met het teruggaveverzoek buitenlandse btw.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met uw acconavm accountmanager, zodat ook voor u de buitenlandse btw over 2016 op tijd wordt teruggevraagd. Wacht zeker niet tot september om uw gegevens aan te leveren bij onze btw-specialisten, maar ga nu al aan de slag. U mag uw vraag ook direct aan onze btw-specialist stellen via onderstaand contactformulier of bel met: 0117-456745.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.



<< terug naar overzicht