Tegemoetkoming NOW 1.0 aangevraagd? Denkt u aan de eindafrekening

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid NOW

Hebt u als werkgever in de periode april tot en met 5 juni 2020 een aanvraag ingediend voor het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling)? Dan vragen wij uw aandacht voor de eindafrekening en de verantwoording die hierbij wordt gevraagd. Het loket hiervoor sluit op 31 oktober 2021. Voorkom terugbetaling door op tijd uw aanvraag tot vaststelling te doen.

Geschatte en werkelijke omzet

De tegemoetkoming van de NOW regeling 1.0 is gebaseerd op het geschatte omzetverlies door de coronacrisis. Tot 31 oktober 2021 staat het loket open om de verantwoording in te dienen. Hierbij is het werkelijke omzetverlies van belang.

Op basis hiervan wordt uw definitieve tegemoetkoming vastgesteld en vindt de eindafrekening plaats. Als u minder omzetverlies hebt dan op voorhand verwacht, kan het zijn dat u (een deel van) de tegemoetkoming moet terugbetalen.

Hebt u aanvullende informatie nodig?

In geval uw tegemoetkoming hoger is dan 25.000 euro of een voorschot hoger dan 20.000 euro, is aanvullende informatie noodzakelijk, hetgeen een derdenverklaring of accountantsverklaring kan zijn. Onderstaand schema geeft een overzicht in grote lijnen. Let op, hierbij geldt een aantal aanvullende regels.

Het is complexe materie en we kunnen ons voorstellen dat de gebruikte vaktermen vragen bij u oproepen. acconavm staat haar klanten graag bij met het aanleveren van de benodigde verantwoording. We vertellen wat deze eindafrekening betekent en hoe we samen de juiste route kunnen uitzetten.

Vraag de vaststelling in ieder geval aan voor 31 oktober 2021

Op het moment dat u nog niet alle benodigde informatie ter beschikking hebt, is het toch van belang om voor 31 oktober 2021 de aanvraag tot vaststelling in te dienen.

Hoeft u geen verklaring aan te leveren, maar wilt u wel hulp bij de indiening van de verantwoording? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw accountmanager, die u meer kan uitleggen over de mogelijkheden.

Het Noodfonds ter Overbrugging van Werkgelegenheid heeft veel werkgevers op weg geholpen de pijn van de coronacrisis te verzachten. Toch blijven het uitdagende tijden voor ondernemers. Het op tijd indienen van de aanvraag tot vaststelling draagt bij aan de continuïteit van uw onderneming. En creëert nieuw perspectief.

Dit artikel is een update van een bericht 11 oktober 2020.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht