http://Wat%20is%20nu%20echt%20belangrijk

Tegemoetkoming NOW 1.0 aangevraagd? Denkt u aan de eindafrekening

Tegemoetkoming NOW 1.0 aangevraagd? Denkt u aan de eindafrekening

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid NOW

Hebt u als werkgever in de periode april tot en met 5 juni 2020 een aanvraag ingediend voor het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling)? Dan vragen wij uw aandacht voor de eindafrekening en de verantwoording die hierbij wordt gevraagd.

Geschatte en werkelijke omzet

De tegemoetkoming van de NOW regeling 1.0 is gebaseerd op het geschatte omzetverlies door de coronacrisis. Vanaf 7 oktober staat het loket open om de verantwoording in te dienen. Hierbij is het werkelijke omzetverlies van belang.

Op basis hiervan wordt uw definitieve tegemoetkoming vastgesteld en vindt de eindafrekening plaats. Als u minder omzetverlies hebt dan op voorhand verwacht, kan het zijn dat u (een deel van) de tegemoetkoming moet terugbetalen.

Hebt u aanvullende informatie nodig?

In geval uw tegemoetkoming hoger is dan 25.000 euro of een voorschot hoger dan 20.000 euro, is aanvullende informatie noodzakelijk, hetgeen een derdenverklaring of accountantsverklaring kan zijn. Onderstaand schema geeft een overzicht in grote lijnen. Let op, hierbij geldt een aantal aanvullende regels.

Het is complexe materie en we kunnen ons voorstellen dat de gebruikte vaktermen vragen bij u oproepen. acconavm staat haar klanten graag bij met het aanleveren van de benodigde verantwoording. We vertellen wat deze eindafrekening betekent en hoe we samen de juiste route kunnen uitzetten. Hoeft u geen verklaring aan te leveren, maar wilt u wel hulp bij de indiening van de verantwoording? Neem dan contact op met uw accountmanager, die u meer kan uitleggen over de mogelijkheden.

In deze onzekere tijd bewonderen wij het doorzettingsvermogen en de veerkracht van ondernemers. Wij begrijpen dat u vanzelfsprekend niet alle antwoorden heeft op vraagstukken die door corona op u afkomen. Met deskundig advies en een luisterend oor staan wij u graag bij.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht