Subsidies werknemers worden niet optimaal benut door werkgevers

Subsidies werknemers

We hebben premiekortingen en loonsubsidies al vaker onder de aandacht gebracht. Toch blijkt in de praktijk dat veel werkgevers nog niet optimaal gebruikmaken van de beschikbare subsidiepotjes. Zonde natuurlijk! Wat kan hier de reden van zijn?

De wetgeving werd tot nu toe alleen maar ingewikkelder. Gelukkig zijn een aantal processen ondertussen onder de loep genomen. Het aanvragen van subsidies op het vlak van onder andere arbeidsgehandicapten, de Wet banenafspraak en ouderen (56+) is steeds verder vereenvoudigd. Let op: De aanvraag blijft de verantwoording van de werkgever. Zowel het invullen van een nieuwe aanvraag als het updaten van bestaande aanvragen.

Onvoldoende gebruik van subsidieregels

Er  is een aantal redenen te bedenken voor het beperkte gebruik van de verschillende subsidies voor werknemers

  • Werkgevers zijn niet of onvoldoende op de hoogte van de verschillende subsidieregels voor de verschillende werknemers doelgroepen.
  • Werkgevers geven niet of te laat belangrijke informatie door aan hun salarisadministrateur voor wat betreft subsidieregelingen. Vaak wordt niet beseft dat dit consequenties kan hebben op de te ontvangen vergoedingen. Het is van belang om op tijd de status van een (nieuwe) werknemer door te geven middels de loonaangifte om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling.

Voorwaarden voor subsidieregelingen samengevat in een whitepaper

De subsidieregelingen voor diverse werknemers doelgroepen zijn samengevat in een whitepaper. U kunt deze kosteloos aanvragen via onderstaande button. De beschreven voorbeelden in de whitepaper betreffen slechts een beperkte weergave van de mogelijkheden voor een subsidie voor (een van) uw werknemers.

Hebt u vragen over de mogelijkheden van de verschillende werknemer subsidieregelingen? Schroom niet en neem contact op met uw acconavm adviseur of stuur een mail naar wgs@acconavm.nl.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Subsidieregelingen werknemers doelgroepen whitepaper - April 2018.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht