Subsidieregeling stekkerauto’s

stekkerauto's

De overheid maakt afscheid nemen van uw benzine- of dieselauto nog aantrekkelijker, door het verstrekken van een subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto. Vanaf komende zomer kunnen automobilisten tot 4.000 euro subsidie krijgen voor een nieuwe stekkerauto; voor een tweedehands stekkerauto kan er 2.000 euro subsidie worden aangevraagd.

Uitgebreide voorwaarden

U kunt aanspraak maken op de subsidie  door aankoop of lease van zowel gebruikte als nieuwe auto’s met een (oorspronkelijke) cataloguswaarde tussen 12.000 en 45.000 euro met een minimale actieradius van 120 kilometer. Er zijn strenge voorwaarden om aanspraak te maken op de subsidieregeling.

Terugbetalen

Eigenaren die binnen drie jaren een andere auto kopen moeten een deel van de subsidie terugbetalen. Voor personen met een leasecontract geldt dat wanneer binnen vier jaar het leasecontract wordt beëindigd, de subsidie, die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald, stopt.

Overige voorwaarden

Subsidie kan alleen worden verkregen bij aankoop of lease via een erkend bedrijf. Als particulier kunt u, om misbruik te voorkomen, slechts één keer subsidie aanvragen. Om mogelijke onzekerheid over de levensduur van de batterij weg te nemen, is er nu ook afgesproken dat BOVAG gaat werken aan een uniforme batterijcheck. De subsidieregeling heeft een budget van zo’n 250 miljoen euro tot eind 2025.

Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Neem dan contact met ons op. Zodra de regeling is ingevoerd, kunnen wij u hierbij dan spoedig van dienst zijn. Neem contact op met uw acconavm adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht