http://coronadossier
Bied een leerling of student een praktijkleerplaats en ontvang subsidie

Subsidie Praktijkleren

subsidie praktijkleren

De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming in de kosten die u als werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling / leerling-werknemer. Per deelnemer kunt u voor een praktijk- of werkleerplaats maximaal € 2.700,- subsidie ontvangen per schooljaar. De subsidie wordt na afloop van het studiejaar verstrekt.Ook dit jaar kan de subsidie Praktijkleren voor het schooljaar 2019-2020 weer aangevraagd worden met een E-certificaat. acconavm beschikt over dit certificaat en kan desgewenst de aanvraag voor u indienen. De aanvraagtermijn gaat 1 juli open en u kunt aanvragen tot 16 september 2020.

Na afloop studiejaar

Het systeem werkt als volgt. De subsidie wordt na afloop van het studiejaar verstrekt. Iedere werkgever die een aanvraag heeft ingediend en aan de eisen van de regeling heeft voldaan, ontvangt subsidie. Het totale beschikbare budget voor de regeling is verdeeld over de drie sectoren mbo, hbo en de promovendi/toio’s.

Voorwaarden voor subsidie

Om in aanmerking te komen voor subsidie geldt een aantal voorwaarden:

  • Erkenning leerbedrijf
  • Praktijk-leerovereenkomst
  • 200 uren-norm in het mbo
  • Diplomagerichte opleidingen

Praktijkleren in coronatijd

Heeft u als werkgever te maken gehad met gedwongen sluiting van 16 maart tot en met 19 mei 2020? Dan brengt RVO de weken waarin u de BBL-studenten niet kon begeleiden, niet in mindering op de subsidie. Ditzelfde geldt als uw bedrijf moest sluiten, omdat voortzetting van het bedrijf, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, niet verantwoord was.

Voorschot

Vanaf 2 juni opent het loket voor de Subsidieregeling Praktijkleren voor het aanvragen van een voorschot voor praktijkleerplaatsen in het mbo. Zo worden werkgevers tijdens de coronacrisis tegemoet gekomen voor de al gemaakte begeleidingskosten en bevordert de overheid dat praktijkleerplaatsen in het mbo kunnen blijven bestaan.

acconavm kan voor u zowel de aanvraag subsidie als de voorschotaanvraag indienen en beoordelen of een medewerker in aanmerking komt voor deze subsidie en of u aan de voorwaarden voldoet.

Hebt u medewerkers in dienst die wellicht in aanmerking kunnen komen voor deze subsidie, of twijfelt u of een medewerker hiervoor in aanmerking kan komen, neem dan contact op met uw adviseur werkgeversservice of vul onderstaand contactformulier in. Onze werkgeversservice kan u ontzorgen op diverse terreinen van uw werkgeverschap.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht