Subsidie praktijkleren

subsidie praktijkleren

De subsidieregeling praktijleren is met ingang van 1 januari 2014 de opvolger van de regeling afdrachtvermindering onderwijs. Wilt u praktijkleerplaatsen of werkleerplaatsen aanbieden? Dan kunt u daarvoor subsidie aanvragen.

Aanvraagtermijn subsidie praktijkleren

U kunt aanvragen vanaf 2 juni 2014 tot en met 15 september 2014. U vraagt digitaal aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) via het E-Loket. In maart 2014 houdt RVO.nl voorlichtingsbijeenkomsten. De aanvraag gaat per studiejaar en wordt achteraf ingediend.

Voorwaarden subsidie

U kunt in aanmerking komen voor subsidie als, u begeleiding biedt aan:

  • vmbo-leerlingen die een leer-werktraject volgen;
  • mbo-studenten die deelnemen aan een beroepsbegeleidende leerweg (bbl);
  • hbo-studenten in de techniek (inclusief landbouw en natuurlijke omgeving), waarbij de opleiding bestaat uit leren en werken;
  • promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s).

Beslistermijn en uitbetaling

Na 15 september 2014 wordt gelijktijdig besloten op alle ingediende aanvragen. Een aanvraag die al in juni is ingediend, omdat de begeleiding op dat moment was afgerond, wordt dus pas afgehandeld na het eind van het studiejaar. Vervolgens wordt aan de hand van alle aanvragen per categorie het subsidiebedrag voor een volledige gerealiseerde plaats berekend. Aan de hand daarvan volgen de individuele beschikkingen.

Voor het einde van het jaar krijgt de werkgever zekerheid over het te ontvangen subsidiebedrag en dit wordt direct uitbetaald door RVO.nl.

Werkgever vult digitaal aanvraagformulier in

Werkgevers vullen een digitaal aanvraagformulier in. Hierin dient de werkgever onder andere te verklaren dat de werkgever beschikt over een overeenkomst op basis waarvan de begeleiding heeft plaatsgevonden, dat deze door alle vereiste partijen is getekend en dat de begeleiding heeft plaatsgevonden in overeenstemming met die overeenkomst.

Aanvraag subsidie praktijkleren uitbesteden

De adviseurs van werkgeversservice van acconavm kunnen u ondersteunen in de subsidie aanvraag. Of u kunt hen machtigen de aanvraag voor u te doen.

Meer lezen over de Subsidieregeling praktijkleren in 2015.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht