Slim gebruik van de auto in 2016

gebruik van de auto

Wil je dit jaar een nieuwe auto kopen? Of heb je een auto van de zaak, die je ook privé gebruikt, waarvoor je een kilometeradministratie bijhoudt vanwege de bijtelling? Wij geven je interessante tips voor slim gebruik van de auto in 2016.

De Belastingdienst kijkt mee met camera’s

In Nederland hangen boven en langs (snel)wegen veel camera’s waarmee kentekens van auto’s worden herkend en vastgelegd. Deze verkeerscamera’s weten precies waar jouw auto rijdt. Ze zijn oorspronkelijk neergezet om criminelen op te sporen. De Belastingdienst mag nu ook gebruik maken van deze camera’s om het privégebruik van je zakelijke auto te controleren. Houd je een kilometeradministratie bij omdat je geen bijtelling wilt? Let dan goed op de verkeerscamera’s! Tip: Er zijn verschillende handige apps voor je telefoon waarmee je de kilometerregistratie bij kunt houden.

Nieuwe auto kopen?

Wij raden je aan om nog even te wachten. In 2017 verandert waarschijnlijk het systeem van bijtelling. Het standaardbijtellingstarief wordt verlaagd. Twijfel je nog tussen een auto van de zaak of een privé auto waarbij je je kilometers declareert? Hier vind je tips voor het maken van deze keuze. Download de pdf voor meer informatie over de wijziging van het standaardbijtellingstarief.

De motorrijtuigenbelasting wijzigt

Vanaf 2016 zijn er enkele wijzigen met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting. Heb je een personenauto met een CO₂-uitstoot tussen de 1 en 50 gram per kilometer? Dan betaal je vanaf 1 januari 2016 de helft van het tarief van een personenauto. Per 1 juli is het verder niet meer mogelijk om de motorrijtuigenbelasting in één keer voor een heel jaar te betalen.

Meer weten over deze tips? Download dan kosteloos de pdf: Slim gebruik van de auto in 2016 en ontvang deze in je mailbox.

Dit is een bericht van Acconline.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Slim gebruik van de auto in 2016 pdf - maart 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht