Schenkingsvrijstelling eigen woning in 2018

Belastingvrije vermogensoverdracht

Schenkingsvrijstelling eigen woning in 2018

Schenkingsvrijstelling eigen woning 2018

Strenge hypotheekregels maken het, met name voor starters, soms lastig om een huis aan te kopen. En hoe financier je vervolgens noodzakelijk onderhoud of gewenste verbeteringen aan de woning? Een schenking kan dan uitkomst bieden.

Verhoogde schenkingsvrijstelling

Voor schenkingen aan personen van 18 tot 40 jaar geldt in een eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling in 2018 een bedrag van € 100.800. Voorwaarde is hierbij dat het bedrag aan de eigen woning wordt besteed. Zo gesteld lijkt de vrijstelling eenvoudig toegepast te kunnen worden. Voor een geslaagd beroep op deze vrijstelling dient men echter aan alle voorwaarden te voldoen.

Whitepaper Schenken voor eigen woning in 2018

In januari 2017 zijn we reeds op een aantal voorwaarden van deze schenkingsvrijstelling ingegaan. Er zijn echter meer fiscale en juridische aspecten die van belang zijn bij de toepassing van de vrijstelling voor uw schenking. We herhalen graag de belangrijkste voorwaarden nog eens en lichten een aantal nieuwe aspecten van de schenkingsvrijstelling 2018 voor de eigen woning toe. U vraagt de whitepaper kosteloos aan via onderstaande button.

Advies

De schenkingsvrijstelling voor de eigen woning is een zeer aantrekkelijke manier om vermogen belastingvrij over te dragen. Houd bij de schenking wel rekening met de fiscale voorwaarden en juridische gevolgen. Voor vragen over de vrijstelling of de aangifte schenkbelasting kunt u contact opnemen met uw acconavm adviseur. U kunt tevens gebruikmaken van onderstaand contactformulier of een e-mail sturen naar vip@acconavm.nl.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Schenken voor eigen woning in 2018 whitepaper - juni 2018.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht