Rentemiddeling hypotheekrente

Belastingtip 7

Rentemiddeling hypotheekrente

Indien u jaren geleden een hypotheek hebt afgesloten, is de bijbehorende hypotheekrente waarschijnlijk hoger dan de actuele rente. Naast het oversluiten van de hypotheek, is er nog een andere mogelijkheid om te profiteren van de lage hypotheekrente: rentemiddeling.

Hier vindt u de pdf met de Eindejaarstips 2016.

Rentemiddeling is vooral interessant als uw rentevaste periode nog enkele jaren loopt, terwijl de actuele rente fors lager is. De huidige rentevaste periode wordt hierbij opengebroken en u krijgt een nieuwe rentevaste periode die het gemiddelde is van de huidige rente en de actuele rente.

Uw hypotheekrente wordt lager en uw maandlasten ook. Het voordeel is dat u bij rentemiddeling geen kosten betaalt voor een nieuwe hypotheek. De boeterente hoeft u ook niet in een keer te betalen, maar wordt uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode. Wellicht is rentemiddeling voordeliger voor u dan het oversluiten van de hypotheek.

Let op! Voor spaarhypotheken is dit niet direct interessant.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Eindejaarstips 2016 Accon avm.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht