http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Positief: aantrekkelijke aandelenoptie voor werknemers

Positief: aantrekkelijke aandelenoptie voor werknemers

TVL vaststelling

Willen uw werknemers participeren in uw bedrijf? Dat kan in 2022 aantrekkelijker zijn dankzij een wetswijziging. Lees wat er verandert en ontdek waarop u kunt letten.

Aandelen verkopen aan medewerkers

U kunt uw werknemers een aandelenoptie geven. Hiermee geeft u hen het recht om tegen een vooraf vastgestelde prijs aandelen te kopen in uw onderneming. Dit is een vorm van salaris en daarmee een manier om een werknemer aan te trekken en te binden.

Wat verandert er?

De belastingregels voor aandelenopties worden aangepast. Op dit moment wordt belasting geheven op het moment waarop de werknemer de aandelenopties uitoefent (en er dus aandelen worden verkregen). Dit verandert per 2022.

Het moment van belastingheffing verschuift naar het moment waarop de verkregen aandelen verhandelbaar zijn. Dan kan de werknemer een deel van de aandelen (indien nodig) verkopen en beschikken over liquide middelen om de verschuldigde belasting te betalen.

Wil een werknemer liever de belasting bij het verkrijgen van de aandelen betalen? Dan kan dat nu ook. Vanaf 2022 gaat namelijk ook een keuzeregeling in: de medewerker bepaalt zelf wanneer de heffing plaatsvindt. Hiermee wordt een dergelijke beloning aantrekkelijker, met name voor start-ups en scale-ups.

Maak het juridisch in orde

Een aandelenoptie wordt nu dus nog interessanter voor uw werknemers. En voor u is het een mooie kans om uw mensen te binden. Het is verstandig om alle afspraken goed vast te leggen. Want tegen welke prijs kan de werknemer zijn optie uitoefenen? En wat als een werknemer uit dienst treedt, of als u uw bedrijf wil verkopen? Een juridisch adviseur van acconavm maakt u wegwijs en helpt u met het opstellen van overeenkomsten.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht