http://accountant

Pensioen: onderneem actie voor 1 januari 2017

Belastingtip 2

Pensioen: onderneem actie voor 1 januari 2017

Pensioen

[Bijgewerkt op 20-12-2016]  Op 20 december 2016 heeft de Eerste Kamer niet gestemd over dit wetsvoorstel. Ingang per 1 januari 2017 is niet mogelijk.

Met ingang van 2017 is het niet langer mogelijk om als dga pensioen in eigen beheer op te bouwen. Vóór 2017 moet daarom de pensioenopbouw worden beëindigd. De pensioenregeling van de dga die dit nalaat, zal in 2017 als onzuiver worden beschouwd, met 72% loonheffing als gevolg. Daarnaast is het van belang om voor 2017 een beslissing te nemen wat u met uw pensioenregeling gaat doen.

Hier vindt u de pdf met de Eindejaarstips 2016.

Bent u dga en hebt u (een deel van) uw pensioen verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij? In veel gevallen is het mogelijk om het opgebouwde kapitaal bij de verzekeringsmaatschappij terug te halen naar uw bv. Het jaar 2016 is het laatste jaar waarin dit mogelijk is.
Mocht u dit overwegen, neem dan tijdig contact op met onze adviseurs zodat dit nog dit jaar geregeld kan worden.

In een nota van wijziging heeft staatsecretaris Wiebes op 10 november jl. aangegeven om dga’s drie maanden extra tijd te geven om een goede oplossing te vinden voor hun verzekerd kapitaal en het pensioen in de opbouwfase.

Tot 1 april 2017 kan de eigen beheer bv ook voor de fiscus optreden als pensioen bv, waardoor de fiscale faciliteiten behouden blijven en er net iets meer tijd ontstaat om bijvoorbeeld een extern verzekerd deel over te dragen.

Neem bij vragen contact op met uw accountmanager of vraag een van onze pensioenadviseurs via het onderstaande contactformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Eindejaarstips 2016 Accon avm.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht