Pensioen in eigen beheer

Pensioen in eigen beheer

Opbouw pensioen in eigen beheer bevroren. Hoe nu verder?

Bent u een DGA? Dan is het zeer waarschijnlijk dat u pensioen opbouwt in eigen beheer. Veel DGA’s bouwen pensioen op in eigen beheer. De toezegging omvat niet alleen het ouderdomspensioen maar ook vaak een partner-, wezen-, en arbeidsongeschiktheidspensioen.

Pensioenopbouw bevroren

Door veranderingen in de wetgeving hebben veel DGA’s besloten hun pensioenopbouw in eigen beheer te bevriezen. Dat geeft met name wat lucht voor dividend uitkeringen en het benodigde vermogen voor de pensioenuitkeringen op de pensioendatum. Fiscaal gezien is het bevriezen van de opbouw meestal de juiste oplossing. Echter, het bevriezen van de opbouw betekent dat de pensioentoezegging zich beperkt tot hetgeen de DGA tot nu toe heeft opgebouwd.

Vragen over uw pensioenopbouw, hoe nu verder?

Door uw pensioenopbouw te bevriezen, bouwt u geen pensioen meer op in eigen beheer. De vraag is dan vervolgens;
  Is wat u hebt opgebouwd aan pensioen voldoende?
  Wat hebt u straks nodig?
  Hoeveel flexibiliteit zoekt u?
  Is het partnerpensioen nu wel voldoende?
  Sluiten in het verleden afgesloten verzekeringen nog aan op deze nieuwe situatie?
  Zijn uw wensen in de tussentijd veranderd?

Kortom, hoe nu verder?

Bij het beantwoorden van deze vraag realiseren wij ons dat u als DGA geen gewone werknemer bent. Voorzieningen die een DGA al dan niet treft in de bv hebben ook direct invloed op de privé vermogenspositie. Van de DGA zelf in privé maar ook die van de partner en kinderen. Het is dus van belang dat juist bij de DGA verder wordt gekeken dan alleen naar zijn/haar financiële positie binnen de bv.

Zowel zakelijk als privé

Daarom maakt acconavm gebruik van fiscaal juristen, pensioenadviseurs en financial planners om DGA’s optimaal te adviseren over het vervolg van de pensioenopbouw. Omdat het pensioen van de DGA niet alleen de DGA zelf raakt maar ook zijn/haar onderneming en privévermogen, wordt het advies gezamenlijk verzorgd door deze drie specialisten. Deze aanpak resulteert voor de DGA in een doordacht advies wat volledig aansluit op zijn/haar wensen, zowel zakelijk als privé. Wilt u weten welke stappen voor uw pensioenopbouw, uw onderneming en uw privé het beste aansluiten op uw situatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij gaan graag met u in gesprek. Maar ook een kantoor bij u in de buurt helpt u graag verder.

Meer lezen? Pensioen in eigen beheer – april 2016

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht