Pensioen in eigen beheer – aangepast voorstel

Pensioen in eigen beheer – aangepast voorstel

pensioen in eigen beheer

Al jaren wil de overheid een alternatief voor het zogenaamde pensioen in eigen beheer. Met name veel directeur grootaandeelhouders hebben voor hun eigen pensioen destijds voor deze optie gekozen.

Pensioen in eigen beheer – aangepast voorstel

Aanstaande Prinsjesdag 2016 wordt het definitieve plan verwacht om het pensioen in eigen beheer uit te faseren. Dga’s kunnen hun pensioen afkopen. Er wordt dan een belastingkorting gehanteerd, zoals het nu lijkt voor 3 jaar. Hierbij zijn de balanswaarden van eind 2015 het uitgangspunt.

Er gaat wel een staffel gelden voor de korting op de grondslag. In 2017 wordt de hoogste korting verleend, in 2019 de laagste.

Afkopen of spaarvariant

Naast afkoop van het pensioen kan ook gekozen worden voor overstappen naar een spaarvariant. Dan vindt de belastingheffing plaats in de uitkeringsfase. Indien zowel afkoop als overstappen naar een spaarvariant niet gewenst is kan sprake blijven van pensioen. Verdere opbouw is dan niet meer mogelijk.

Ook het verlengen van de eerste schijf in de vennootschapsbelasting naar 250.000 euro in 2018 en naar 350.000 euro in 2021, maakt deel uit van dit plan.

Datum van ingang lijkt 1 januari 2017. We houden u op de hoogte.

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht