Pensioen in eigen beheer

Pensioen in eigen beheer

Pensioen in eigen beheer

Het pensioen in eigen beheer ligt al langer onder vuur. Politici en fiscus willen er eigenlijk van af maar de huidige wet biedt daar geen ruimte voor. Ondanks dat nog niets zeker is, schenken we toch alvast aandacht aan de voorgestelde plannen.

Op 1 juli 2015 heeft staatssecretaris Wiebes in een brief al aangegeven in welke richtingen hij denkt om pensioen in eigen beheer af te schaffen. Inmiddels heeft hij schriftelijk geantwoord op vragen vanuit de Kamer. Een update.

Afkoop en oudedagssparen

Voorgesteld is nu om eenmalig afkoop tegen gunstige fiscale voorwaarden mogelijk te maken. Daar waar afkoop niet mogelijk is wordt gedacht aan de zogenaamde OSEB (oudedagssparen in eigen beheer).

Uiteraard bieden deze wetsvoorstellen de nodige kansen, maar roepen ook de nodige vragen op. In de whitepaper: Pensioen in eigen beheer, afkoop en oudedagssparen gaan we hier verder op in. U downloadt deze kosteloos via onderstaande button.

Vooralsnog houdt de staatssecretaris vast aan invoering per 1-1-2017. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en zullen we u blijven informeren.

Hebt u nu al vragen? Of wilt u zich oriënteren op de mogelijkheden? Maak dan via het contactformulier eens een afspraak met onze pensioenadviseurs of stuur een mail naar pensioenadvies@acconavm.nl. Wij denken graag met u mee over uw oude dag.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Pensioen in eigen beheer, afkoop en oudedagssparen whitepaper - april 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht