Pedro Meijers, goed in ondernemen

Een ondernemer is niet alleen goed in zijn vak maar hij onderneemt ook graag. Dit gaat zeker op voor Pedro Meijers. Hij verkocht zijn succesvol autobedrijf maar bleef niet op zijn lauweren rusten. “Ik ben mijn hart achterna gegaan”, verklaart hij. “Weer een bedrijf in de autobranche, een grote carwash en ik heb nog genoeg andere plannen.”

Nadat Meijers in 2000 het succesvolle groente- en fruitbedrijf verkocht dat hij met zijn familie runde, nam hij het dealerschap van VW en Audi over in de Belgische stad Hasselt. Hij bouwde het bedrijf uit van één naar drie vestigingen en van 9 naar 85 medewerkers. “In 2012 kreeg ik een goed bod op het bedrijf”, vertelt hij. “Het was een heel goed bod en ik had het gevoel dat het bedrijf aan de top zat. Ik verkocht daarom het bedrijf om terug te keren naar Nederland.”

Terug in Nederland kroop het bloed waar het niet gaan kon en er vormde zich een nieuw plan in het hoofd van de ondernemende Limburger. “Ik wilde iets met auto’s gaan doen, want dat vind ik leuk. En ik wilde zeker geen internet-gerelateerd bedrijf”, legt hij uit. “Bij internet is het zo dat je er wel omzet mee kunt maken, maar dat de marges dun zijn omdat alles openbaar is.”

Zijn oog viel op een garagebedrijf in Beek. “Het is een superlocatie. Een heel druk verkeerspunt, tegenover een winkelcentrum met 3 miljoen bezoekers per jaar. Veel mensen mogen bij huis de auto niet meer wassen en zijn aangewezen op een carwash. Het pand is er bovendien zeer geschikt voor.” Meijers investeerde bijna € 2,5 miljoen in het project met moderne installaties waaronder een duurzaam systeem van grondwatergebruik, hergebruik van water en waterzuivering. De planning is dat er jaarlijks 100.000 auto’s een wasbeurt krijgen.”

“acconavm is meer dan 40 jaar verbonden aan onze familie en we hebben altijd goed contact gehouden. Wat ik erg waardeer is de brede blik die acconavm als landelijke organisatie heeft en dat ik administratieve zaken aan hen over kan laten. Zo houd ik de ruimte voor wat ik graag doe, ondernemen.” Overigens heeft Meijers alweer plannen voor een nieuw bedrijf. “Een landelijk netwerk voor het wassen van busjes.”

Continuïteit van de ondernemer

“Ik ken Pedro Meijers al heel lang en het is prettig met hem samen te werken. Het is een echte ondernemer die graag onderneemt en ons voor het nieuwe bedrijf voor allerlei zaken inschakelt”, vertelt accountmanager Thijs Rammelt. Rammelt ondersteunde Meijers met onderzoek naar subsidies, het afsluiten van contracten, fiscaal, juridisch en personeelsadvies, waarvoor hij acconavm werkgeversservice inschakelde, en de financiering. “Meijers was niet van plan om het project helemaal zelf te financieren”, vertelt Rammelt. “Daarom hebben wij aanvullende financiering gevonden.”We hebben praktische zaken geregeld zoals het afstemmen met de leverancier van de kassasystemen. Het is mooi dat we op deze manier bijdragen aan de continuïteit van de ondernemer.”

www.carwashbeek.nl

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht