http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Tip voor meer veerkracht: Overweeg een spaargeld-bv

spaargeld-bv nog steeds interessant

De belastingheffing op spaargeld en ander privévermogen blijft een veelbesproken thema. Ondanks dat het heffingsvrij vermogen in box 3 de laatste jaren verhoogd is, blijft een spaargeld-bv oprichten interessant. Zeker gezien de lage spaarrente, die voorlopig aanhoudt en soms al negatief is.

Alhoewel er steeds meer geluiden opgaan om box 3 aan te passen en te gaan heffen over het werkelijk behaalde rendement, heeft de staatssecretaris onlangs aangegeven dat de aanpassing van box 3 op zijn vroegst in 2025 komt.

Box 3 in 2022

In 2022 wordt het heffingsvrije vermogen in box 3 verhoogd naar 50.650 euro. Het belastingtarief is ten opzichte van 2021 ongewijzigd: 31 procent.

Voor het rendement op uw vermogen wordt nog steeds uitgegaan van een fictief rendement. Het uitgangspunt hierbij is dat u een deel van het vermogen aanhoudt als spaargeld (-0,01 procent rendement) en een deel belegt (5,53 procent rendement). De exacte combinatie is afhankelijk van de hoogte van het vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe meer aan het beleggingsdeel wordt toegerekend.

Per saldo betaalt u vanaf 1 januari 2022 gemiddeld ongeveer 1,3 procent belasting over de waarde van uw bezittingen. De rente bij de grote banken op vrij opneembare spaartegoeden is nagenoeg nul; veelal wordt er juist rente in rekening gebracht. Conclusie: u betaalt veel meer belasting over uw spaargeld dan u hierover aan rente ontvangt.

Oprichten spaargeld-bv

Een spaargeld-bv kan interessant zijn bij een vermogen in box 3 vanaf 300.000 euro. U richt dan een nieuwe bv op, waarin u uw spaargeld onderbrengt. U betaalt dan vennootschapsbelasting over de rente die u ontvangt. In onderstaand rekenvoorbeeld hebben we de heffing in box 3 vergeleken met de heffing in een spaargeld-bv. U ziet: dit levert een besparing op van ongeveer 12.200 euro aan belasting per jaar. In het rekenvoorbeeld zijn we uitgegaan van een rente van 0,01 procent en een spaargeldbedrag van 1.000.000 euro.

schema box 3 - spaargeldbv

Aan dit voorbeeld kunt u geen rechten ontlenen.

Samenvattend

Met een spaargeld-bv kunt u jaarlijks een aanzienlijk bedrag besparen, dat u méér financiële veerkracht biedt. Wilt u ontdekken of dit in uw situatie ook interessant is? Ga in gesprek met uw acconavm adviseur of vul onderstaand contactformulier in. We helpen u graag om nog voor 1 januari 2022 een bv op te richten, zodat u direct van het voordeel profiteert.

 

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht