http://Wat%20is%20nu%20echt%20belangrijk

Tip voor meer veerkracht: Overweeg een spaargeld-bv

spaargeld-bv nog steeds interessant

De belastingheffing op spaargeld en ander privévermogen blijft een veelbesproken thema. Ondanks dat het heffingsvrij vermogen in box 3 omhooggaat, blijft een spaargeld-bv oprichten interessant. Zeker gezien de lage spaarrente, die voorlopig aanhoudt (of zelfs negatief wordt).

Box 3 in 2021

Op Prinsjesdag werd het al aangekondigd: in 2021 wordt het heffingsvrije vermogen in box 3 verhoogd naar 50.000 euro. Het belastingtarief gaat wel omhoog, van 30 naar 31 procent.

Voor het rendement op uw vermogen wordt nog steeds uitgegaan van een fictief rendement. Het uitgangspunt hierbij is dat u een deel van het vermogen aanhoudt als spaargeld (0,03 procent rendement) en een deel belegt (5,69 procent rendement). De exacte combinatie is afhankelijk van de hoogte van het vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe meer aan het beleggingsdeel wordt toegerekend.

Per saldo betaalt u vanaf 1 januari 2021 gemiddeld 1,2 procent belasting over de waarde van uw bezittingen. De rente bij de grote banken op vrij opneembare spaartegoeden is nagenoeg nul. Conclusie: u betaalt veel meer belasting over uw spaargeld dan u hierover aan rente ontvangt.

Oprichten spaargeld-bv

Een spaargeld-bv kan interessant zijn bij een vermogen in box 3 vanaf 300.000 euro. U richt dan een nieuwe bv op, waarin u uw spaargeld onderbrengt. U betaalt dan vennootschapsbelasting over de rente die u ontvangt. In onderstaand rekenvoorbeeld hebben we de heffing in box 3 vergeleken met de heffing in een spaargeld-bv. U ziet: dit levert een besparing op van ongeveer 12.500 euro aan belasting per jaar. In het rekenvoorbeeld zijn we uitgegaan van een rente van 0,01 procent en een spaargeldbedrag van 1.000.000 euro.

voorbeeld spaargeldbvAan dit voorbeeld kunt u geen rechten ontlenen.

Samenvattend

Met een spaargeld-bv kunt u jaarlijks een aanzienlijk bedrag besparen, dat u méér financiële veerkracht biedt. Wilt u ontdekken of dit in uw situatie ook interessant is? Ga in gesprek met uw acconavm adviseur of vul onderstaand contactformulier in. We helpen u graag om nog voor 1 januari 2021 een bv op te richten, zodat u direct van het voordeel profiteert.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht