Opvolger van de VAR geregeld in de Wet DBA

Wet DBA

De Verklaring arbeidsrelatie (VAR) verdwijnt. In de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is de opvolging van de VAR geregeld. Wat houdt dit voor jou als zzp’er in?

De VAR wordt verleden tijd

In de huidige situatie vragen jouw opdrachtgevers jou om een VAR, zodat zij weten dat er geen loonheffing hoeft te worden ingehouden en afgedragen. Volgens het kabinet kan door deze regeling schijnzelfstandigheid in de hand gewerkt worden. Op papier lijkt het alsof je als zelfstandige werkt, maar het is mogelijk dat je gewoon in dienst bent. Het kabinet wil geen schijnconstructies en daarom verdwijnt de VAR.

Opdrachtnemer en opdrachtgever verantwoordelijk

De nieuwe wet maakt de opdrachtnemer én de opdrachtgever verantwoordelijk voor de vraag of er feitelijk sprake is van een dienstbetrekking. En dus voor het afdragen van loonheffingen.

In onze pdf: Opvolger van de VAR: Wet DBA vertellen we meer over het alternatief. Je downloadt de pdf eenvoudig en ontvangt deze automatisch in je mailbox.

Dit is een bericht van Acconline.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Opvolger van de VAR Wet DBA pdf - maart 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht