met de auto van de zaak in combinatie met een vakantie

Pas op met zakelijke reizen

Zakelijke reizen

Maakt u wel eens zakelijke reizen met de auto van de zaak? En combineert u dat met een vakantie? Hoe zit het dan met privé en zakelijk? Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs in een uitspraak nogmaals de regels uitgelegd.

De uitspraak zal voor velen onbevredigend zijn, echter de rechter volgt de wet.

Wat speelde er?

Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een handelsbedrijf in de verpakkingsindustrie had een auto van de zaak. Hij rijdt minder dan 500 kilometer per jaar privé met de auto. Hij kreeg daardoor geen fiscale bijtelling.

De dga had een skivakantie gepland in Oostenrijk. Daarna regelde hij een zakelijke afspraak tijdens die vakantie in Oostenrijk op ongeveer 60 kilometer van het vakantieverblijf. De dga was in de veronderstelling dat alleen de extra kilometers die hij moest maken van het kantooradres naar zijn vakantieverblijf privékilometers waren. De reis naar Oostenrijk zou dan onder de noemer zakelijke reizen vallen. De inspecteur en later de rechter dachten hier echter anders over waardoor de zakelijke kilometers opeens privékilometers werden. Het gevolg hiervan was dat hij meer dan 500 privékilometers op jaarbasis had gereden met de auto van de zaak met alle gevolgen van dien. Hallo fiscale bijtelling!

Whitepaper aanvragen

In onze whitepaper: Zakelijke of privé kilometers, wat zijn de regels? gaan we hier dieper op in. U kunt deze kosteloos downloaden via onderstaande button.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Zakelijke of prive kilometers wat zijn de regels whitepaper - december 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht