http://coronadossier

NOW krijgt vervolg: dit zijn de nieuwe voorwaarden

NOW.3

Veel ondernemers zijn opgelucht, want de NOW-regeling krijgt een vervolg. Voor de periode 1 oktober tot 1 juli 2021 kunt u weer een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. De regeling wordt wel stapsgewijs afgebouwd. Lees waar u op kunt letten.

Opnieuw verlengd

De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) werd in juni al eerder verlengd met vier maanden. Voor veel bedrijven is dit niet voldoende. Daarom wordt de regeling nu verlengd met drie tijdvakken van elk drie maanden, tot 1 juli 2021.

Aangepaste minimumeis

De voorwaarden voor de NOW 3.0 zijn wel veranderd. Waar u eerst tegemoetkoming ontving bij minimaal 20 procent omzetdaling, geldt vanaf 1 januari 2021 de drempel van 30 procent omzetdaling.

Gewijzigde percentages

Voorheen werd maximaal 90 procent van de loonsom vergoed. Nu worden de vergoedingspercentages stapsgewijs afgebouwd:

  • oktober t/m december: maximaal 80 procent vergoed
  • januari t/m maart: maximaal 70 procent vergoed
  • april t/m juni: maximaal 60 procent vergoed

Belangrijkste wijzigingen

Verder zijn er nog enkele wijzigingen voor de NOW 3.0:

  • Bij grote bedrijfseconomische ontslagaanvragen werd u gekort op de NOW 2.0-subsidie. Die korting is voor de NOW 3.0 afgeschaft.
  • U kunt uw loonsom stapsgewijs laten dalen met 10 procent, 15 procent en 20 procent, zonder dat dit invloed heeft op de subsidie.
  • Het maximaal te vergoeden bedrag wordt in het derde tijdvak (april t/m juni) verlaagd naar één keer het dagloon per maand (in plaats van twee keer het dagloon).

De precieze voorwaarden voor de NOW 3.0 worden uiterlijk 1 oktober bekendgemaakt.

Bereid u tijdig voor

Dient u een NOW-aanvraag in voor een voorschot van 100.000 euro of meer, en een subsidiebedrag van 125.000 euro of meer? Houd er dan rekening mee dat u een accountantsverklaring nodig heeft. Dit kan uw acconavm adviseur voor u verzorgen. Hiervoor moet u onder andere uw omzetcijfers per maand aanleveren. We adviseren u tijdig met de voorbereiding te beginnen. Uiteraard kan uw adviseur u hierbij helpen.

Ontdek nieuwe perspectieven

Overweegt u de NOW 3.0 aan te vragen? Ga in gesprek met uw acconavm adviseur en ontdek of dit voor u een verstandige keuze is. Als achteraf blijkt dat u te veel subsidie hebt ontvangen, moet u het terugbetalen.

Heeft u andere (coronagerelateerde) vragen, waarover u graag eens wil sparren met een expert? Wij kijken graag met u mee, om zo te ontdekken wat nu écht belangrijk is voor uw bedrijf. Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht