Noodhulp coronavirus: overzicht nieuwe maatregelen kabinet

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om het bedrijfsleven te ondersteunen bij coronaproblematiek. Wat betekent dit voor u als ondernemer? Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en delen de highlights met u.

Alle maatregelen

Op dinsdag 17 maart kondigde het kabinet aanvullende maatregelen aan. Zo krijgen ondernemers tegemoetkomingen in de loonkosten, om ontslagen te voorkomen. Ook zijn de mogelijkheden verruimd om financiering aan te vragen. Bekijk het overzicht hieronder.

Uitgelicht: extra financiering voor landbouwers

Voor landbouwers biedt het kabinet ook lucht. Vanaf 18 maart is de regeling Borgstellingskrediet Landbouw verruimd. Dit betekent dat de overheid borgstaat voor een groter deel van een financiering. Hierdoor kunnen kredietverstrekkers u eerder een lening bieden.

En zzp’ers dan?

Er komt een tijdelijke inkomensondersteuning voor zzp’ers die in ernstige problemen komen. De regeling is gebaseerd op het bestaande Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), maar aanvragen worden nu sneller behandeld en de uitkering wordt sneller verstrekt.

Wij zijn er voor u

De voorwaarden van alle nieuwe regelingen zijn nog niet bekend. Wij raden u aan: bespreek de mogelijkheden zo snel mogelijk met uw acconavm adviseur. Of stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zijn er voor u.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht