Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

NOW5

Hebt u door de coronacrisis te maken met omzetverlies? Met deze regeling krijgt u als werkgever een tegemoetkoming in de loonkosten. U vraagt de NOW aan bij het UWV. Er zijn in totaal zes aanvraagperiodes.

Aanvragen NOW 6

Het loket voor de zesde en laatste aanvraagperiode van de NOW is open tot en met 30 september 2021. Hier leest u meer over de voorwaarden.

Let op: vraagt u een NOW-subsidie aan voor een voorschot van 40.000 euro of meer? Dan hebt u een derdenverklaring nodig. Bij een voorschot van 125.000 euro of meer hebt u een accountantsverklaring nodig. Beide verklaringen kan uw acconavm adviseur voor u verzorgen. Lever daarom tijdig de benodigde gegevens aan bij uw adviseur. Uiteraard helpen we u daar graag bij. Lees meer over deze verklaringen.

Eindafrekening NOW: aanvraag tot vaststelling

Ook voor de NOW-regeling hebt u een definitieve vaststelling nodig. Voor de periode maart-april-mei 2020 kunt u die aanvragen tot en met 31 oktober 2021. Nadat het UWV de definitieve vaststelling heeft gedaan, ontvangt u de laatste termijn óf betaalt u de eventueel te veel ontvangen subsidie terug.

Bij de aanvraag van de vaststelling moet u de bijbehorende bewijsstukken aanleveren. Hebt u nog niet alle benodigde stukken? Doe de aanvraag tóch op tijd. Uw acconavm adviseur helpt u hier graag bij. Goed samenwerken bespaart tijd én geld.

Let op: houd de termijnen voor vaststelling goed in de gaten, zodat u geen subsidie misloopt.

Meer informatie

Hebt u vragen over bovenstaande? Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht