Nieuwe vormen van communicatie

Communicatie

Sommige bedrijven lopen graag voorop. De mensen die er werken zijn continu bezig om zichzelf en de onderneming opnieuw uit te vinden. Ondernemend Friesland is zo’n bedrijf. Willem Brouwer is de drijvende kracht erachter. Waar anderen de ontwikkelingen afwachten, is hij deze juist voor met vernieuwende digitale oplossingen.

Ondernemend Friesland (OF) bestaat sinds 1989 en geeft sindsdien een gelijknamig magazine uit, bedoeld om ondernemers onderling aan elkaar te verbinden. De uitgever van OF is al jaren actief in de wereld van de media en heeft het bedrijf ontwikkeld tot veel meer dan een uitgeverij. De OF-groep kent verschillende onderdelen met eigen specialismen en ondersteunt ondernemers tegenwoordig op tal van vlakken. De focus ligt op marketing & communicatie.

Online is nu

Willem Brouwer: “Ik zit al ruim dertig jaar in de uitgeverswereld. Dit is een branche waarin de afgelopen jaren veel veranderd is, met name door toedoen van digitalisering. Ik volg de ontwikkelingen op de voet en doe er mijn voordeel mee. Neem nou magazines. Een modern blad is een combinatie van papier en digitaal. Met alleen papier overleef je in de toekomst echt niet meer. We hebben zo’n 5000 volgers op Twitter, dat is zo ongeveer de helft van alle Friese ondernemers!”

Effectieve marketingsoftware

“Door samen te werken met een aantal techneuten, heeft OF zich ontwikkeld tot marketing- en communicatiespecialist. Ons bedrijf levert software-oplossingen waarmee ondernemers hun business kunnen laten groeien. Zo helpen we ze bijvoorbeeld om online beter zichtbaar te worden en daarmee bedoel ik niet alleen de aanwezigheid op social media of het hebben van een website. Ook SEO-wise zorgen we voor een permanente boost van hun bedrijf, waardoor men via de zoekmachines goed te vinden is tussen de vele miljarden andere sites. We hebben onlangs een compleet kanaalmarketingsysteem (OF-Connect) ontwikkeld dat enorm veel communicatie- en marketingmogelijkheden in zich heeft en dat er voor zorgt dat de nieuwsbrieven, video’s en andere marketingberichten met 100% zekerheid gezien worden. Het verbindt verschillende onderdelen met elkaar (berichtenservice/ messenger, webshops, affiliate internetmarketing en webbooster), waardoor een geïntegreerd systeem ontstaat voor de ondernemer. Het is bovendien ook nog eens volledig meetbaar. En deze berichten via de messenger van OF-Connect zijn –in tegenstelling tot reguliere communicatie-middelen- niet tijdsvergankelijk. Een bericht blijft zichtbaar tot het gelezen is. Zo ontstaat een geheel nieuwe communicatievorm,” zegt Willem. 

Advies dichtbij

“Wat ik mooi vind aan het ondernemerschap van Willem, is dat hij de digitalisering echt omarmt. Hij verdiept zich in de mogelijkheden, is niet bang om advies te vragen en maakt echt gebruik van vernieuwing,” zegt Berend Bakker, Directeur Advies bij acconavm. “Neem als voorbeeld de smartwatch. Deze wordt in Nederland nog niet eens veelvuldig gebruikt, maar Ondernemend Friesland speelt nu al in op de ontwikkeling dat straks iedereen er eentje om zijn/haar pols heeft. Willem is met zijn magazines (hij heeft er meerdere) heel gericht bezig met de omslag van papier naar digitaal. Zijn activiteiten spreken de Friese ondernemers bovendien enorm aan. In mijn rol als accountmanager heb ik regelmatig contact met hem om de financiële vinger aan de pols te houden. Dan pakken we de balans erbij en checken we hoe de zaken er cijfermatig gezien voorstaan. Willem: “Ik beschouw Berend als een sparringpartner voor de financiën. Maar ook met andere vraagstukken denkt hij met me mee, bijvoorbeeld bij HR-vraagstukken”.

www.of-connect.nl

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht