http://huurrecht

Nieuwe huurovereenkomst? Voorkom verrassingen

huurovereenkomst

Bent u van plan om een bedrijfsruimte of woonruimte te (ver)huren? Weet dan wat er allemaal komt kijken bij en waar u rekening mee kunt houden in de huurovereenkomst. Want welk huurregime is bijvoorbeeld van toepassing op uw huurruimte? Ik geef u een aantal inzichten en nodig u graag uit voor ons webinar op 13 september, waar we u een ‘basiscursus Huren en Verhuren’ geven.  

Welk regime geldt voor uw huurovereenkomst?

Weet u tot welk huurregime uw huurruimte behoort? Soms is het overduidelijk dat het gaat om een huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte, winkelruimte of woonruimte. Maar er zijn ook voorbeelden waarbij dit minder duidelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een fysiotherapiepraktijk. Ondernemers denken vaak dat het dan om een winkelpland gaat, terwijl het wordt gezien als een kantoorruimte.

Als u hier pas na het aangaan van een huurovereenkomst achter komt, kan dit vervelende (fiscale) gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat uw opzegtermijn langer is of er minder ruimte voor flexibiliteit geboden wordt in het geselecteerde huurregime. Waardoor u minder vrijheid hebt om afspraken te maken met uw (ver)huurder.

Onze juristen zorgen er graag voor dat u straks niet met een huurovereenkomst voor uw kantoorruimte of winkelruimte zit waar u niet vanaf komt óf die nadelige bepalingen kent.

Wie is verantwoordelijk?

Bij het aangaan van een huurovereenkomst is het belangrijk dat u een duidelijk beeld hebt wat uw rechten en plichten zijn. Wanneer bent u als (ver)huurder verantwoordelijk voor herstelkosten bij eventuele schade? En wie is er verantwoordelijk voor verduurzaming of het plegen van onderhoud aan de gehuurde ruimte? Om er zeker van te zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan, kijkt uw acconavm juridisch adviseur graag met u mee.

Huurrecht advies

Als jurist begeleid ik ondernemers dagelijks bij huurrechtvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het aangaan van huurovereenkomsten, kwesties gedurende de looptijd van de huurovereenkomst en beëindiging van de huurovereenkomst.

Hier zal ik ook in de online basiscursus op 13 september de nodige aandacht aan besteden. Daarnaast is er ook speciale aandacht voor de huurkorting vanwege corona. Bent u als verhuurder verplicht om huurkorting te geven? Hebt u er als huurder recht op? U ontdekt het in ons webinar.

Programma webinar huurrecht: Huren en Verhuren

Het webinar is een online basiscursus over huren en verhuren. Deelname is kosteloos. De volgende thema’s komen aan bod:

  • huurregime
  • het aangaan van huurovereenkomsten
  • rechten en plichten bij gebreken
  • beëindiging van huurovereenkomsten
  • huurkorting vanwege corona

Het webinar is interactief: er is volop gelegenheid om vragen te stellen, tijdens en na afloop.

Meld u aan en stel uw vraag

Wilt u weten welk huurregime voor u van toepassing is en waar u op kunt letten bij het aangaan van een huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte of kantoorruimte? En wie verantwoordelijk is voor de herstelkosten van gebreken? Meld u dan kosteloos aan voor de online basiscursus Huren en Verhuren op maandag 13 september om 19.00 uur. Zodat u bij het aangaan van een volgende huurovereenkomst goed beslagen ten ijs komt. Stel uw vraag al gerust bij uw inschrijving, dan kunnen we het meenemen bij de samenstelling van het programma.

Sta sterker met een jurist

Als Juridisch Adviseur druk ik verhuurders altijd op het hart om zich goed te laten adviseren over huurovereenkomsten. Mijn collega’s en ik zijn op de hoogte van de laatste veranderingen in wet- en regelgeving én kijken graag samen met u naar wat het beste is voor u en uw onderneming. Met focus op de toekomst. Lees meer over juridisch advies door acconavm.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marenthe Egberts
Marenthe Egberts (Juridisch Adviseur)
Voor vragen over vastgoedrecht en huurrecht kunt u terecht bij Marenthe Egberts. Ze ondersteunt u graag bij algemeen verbintenissenrecht en algemeen mkb-beleid. Vanuit het accon■avm kantoor in Veldhoven treedt zij daadkrachtig op, om samen met u het beste resultaat te behalen. Een jurist die náást u staat.


<< terug naar overzicht