http://coronadossier

Nieuw: Corona-Overbruggingslening voor start-ups en mkb’s

Corona Overbruggingslening (COL)

Start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’s kunnen sinds 29 april 2020 een Corona-Overbruggingslening (COL) aanvragen. Het maximale leenbedrag varieert van 50.000 euro tot twee miljoen euro. Ontdek meer over deze nieuwe regeling.

Over de regeling

De COL is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te steunen vanwege de economische gevolgen van de coronacrisis. Tot nu toe konden start-ups en scale-ups nauwelijks gebruikmaken van de coronaregelingen van het kabinet. De COL is dus een welkome maatregel.

Goed om te weten

  • De leningen variëren tussen de 50.000 euro en twee miljoen euro.
  • Het rentetarief is 3 procent.
  • Meer dan 250.000 euro lenen? Dan komt er waarschijnlijk 25 procent cofinanciering van aandeelhouders of andere investeerders. Voor financiering tussen 500.000 en twee miljoen euro geldt nog een extra premium van 2 procent per jaar.
  • Voor leningen tussen de twee en vijf miljoen euro biedt Invest-NL via het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scale-ups (TOPSS) financiering. Dit in samenwerking met professionele investeerders en/of regionale ontwikkelingsmaatschappijen.

De hoogte van uw financiering beïnvloedt ook de rente en looptijd. Hierover leest u meer op de website van ROM Nederland.

Belangrijke criteria

Om in aanmerking te komen voor de COL gelden er verschillende criteria. Welke criteria dit precies zijn, leest u hier.

Zo vraagt u de COL aan

U vraagt de COL aan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij in uw regio. Deze organisatie verstrekt de lening in samenwerking met het rijk. Op de website van ROM Nederland vindt u meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagproces.

Meer corona-advies?

Wilt u hulp bij uw COL-aanvraag? Of heeft u andere (coronagerelateerde) vragen? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. Of ontdek meer tips en adviezen in het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht