http://coronadossier

Meer sectoren voor TOGS

4000 euro steunmaatregel voor ondernemers TOGS

Sinds vrijdag 27 maart 2020 kunnen ondernemers een aanvraag doen voor een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro vanwege coronaschade volgens de steunmaatregel TOGS.

Ondernemers uit meer sectoren toegelaten

De TOGS regeling is opnieuw verruimd. Was eerder de non-foodretail al toegevoegd en tandartsen en fysiotherapeuten. Vanaf 15 april 2020 is de lijst wederom uitgebreid met onder andere taxichauffeurs, retail food, bepaalde groothandels, jachthavens etcetera. De volledige lijst en de aanvulling vindt u op de website van RVO.

U kunt TOGS aanvragen tot 26 juni. De regeling loopt tot 15 juni 2020. De opvolger van de TOGS is de TVL.

Het kan zijn dat nog niet alle SBI-codes al toegevoegd zijn aan de tool waarop u kunt checken welke ondernemersgroepen in aanmerking komen. Vraag dan uw acconavm adviseur.

Onjuiste registratie melden

Staat uw onderneming niet juist geregistreerd in het Handelsregister van KVK en lijkt u daardoor niet in aanmerking te komen voor de regeling, dan kunt u dit kenbaar maken bij RVO. Hier is een speciaal formulier voor beschikbaar.

De aanvraag voor TOGS kan met DigiD of via eHerkenning. Lees meer over eHerkenning in ons artikel: eHerkenning steeds vaker noodzakelijk.

Meer weten

Wilt u meer tips en adviezen om een eventuele coronacrisis zo goed mogelijk te doorstaan? Wij staan voor u klaar. Bekijk het online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ voor het laatste nieuws en meer adviezen.

Bent u al klant? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Hij/zij is het beste op de hoogte van uw situatie en schakelt zo nodig met een collega-specialist. Geen klant van ons maar wel vragen? Ook dan bent u van harte welkom voor hulp of het delen van uw zorgen! Onze collega’s zijn voor u bereikbaar. Neem contact op met een acconavm kantoor bij u in de buurt. acconavm brengt u en uw onderneming verder, ook in moeilijke tijden.

Neem contact met ons op

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht