http://coronadossier

Meer coronasteun via de TONK: zo vraagt u ‘m aan

TONK subsidie via gemeente

Op 12 maart werd bekend dat het kabinet nog meer geld uittrekt voor inkomensondersteuning via de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Kunt u vanwege inkomensverlies door corona uw vaste (woon)lasten niet betalen? Dan komt u wellicht in aanmerking.

Voor wie?

U komt voor de TONK in aanmerking als u aanzienlijk inkomen verliest door de coronacrisis, uw woonkosten niet meer uit uw inkomen of uw vermogen kunt betalen én overige financiële tegemoetkomingen (zoals WW) tekortschieten. Afhankelijk van de gemeente waarin u woont, gelden er wellicht nog andere voorwaarden.

Aanvragen via gemeente

U kunt de TONK aanvragen bij de gemeente, eventueel met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021. Uw gemeente voert de regeling uit. Dit betekent dat uw gemeente bepaalt hoeveel vermogen u maximaal mag hebben om in aanmerking te komen voor de inkomensondersteuning. Ook bepaalt de gemeente de hoogte van de TONK-uitkering.

Wat zijn woonkosten?

Onder woonkosten valt huur of hypotheek, maar ook de kosten van gas, water en licht, servicekosten en gemeentelijke belastingen. Ook hierbij geldt: uw gemeente bepaalt welke kosten door de TONK gedekt kunnen worden.

Meer informatie

Bent u ondernemer en hebt u behoefte aan extra financiële ondersteuning in uw privé-situatie? Wilt u meer informatie over deze regeling? Een acconavm specialist helpt u graag. Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Ondernemen in coronatijd

Bij acconavm is een speciaal team samengesteld dat zich buigt over coronagerelateerde vraagstukken voor ondernemers. In het dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ bundelt het team tips en adviezen.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht