Liever aanvallen dan verdedigen – Canvas

Canvas Company, Kollum

Het begon allemaal met een simpel printertje op een slaapkamer in Amsterdam. Inmiddels verwerkt Canvas Company jaarlijks vele duizenden meters canvas en bedient de onderneming via internet duizenden klanten. Oprichter Halbe Boersma ziet met zijn twee compagnons nog tal van mogelijkheden voor uitbreiding en voor nieuwe producten. Een kennismaking met een opmerkelijk bedrijf.

“Mooi verhaal en de leukste periode in mijn ondernemerschap”, vertelt Halbe Boersma, als hij terugblikt op de start van zijn bedrijf. “De printer in de slaapkamer, op maat snijden op de grond en het canvas op de ramen spannen in de woonkamer. Je hebt in die fase niks te verliezen, alleen maar dingen te winnen. Naarmate het bedrijf groter wordt, draait dat om. Je moet steeds meer verdedigen in plaats van aanvallen. Terwijl ik daar als voetballer toch het liefste sta, in de spits. Ik loop niet graag achter andere mensen aan.”

Product

Halbe Boersma had de baan van zijn leven bij Telfort. Toch nam hij ontslag om met zijn vrouw een wereldreis te gaan maken. Al bij het vertrek nam hij zich voor na terugkeer of terug te gaan naar Telfort óf voor zichzelf te beginnen. Het werd dat laatste. Tijdens de reis al had Boersma nagedacht over het product dat hij wilde gaan leveren: “Om te beginnen iets tastbaars, in ieder geval geen dienst. En ik wilde iets doen met emotie. Als je dan de mogelijkheden én de markt bekijkt, kom je bijna onvermijdelijk uit bij fotografie. Ik ben begonnen met het overzetten van oud beeldmateriaal naar DVD, totdat een oud-collega me zei dat ‘foto’s op canvas’ het helemaal zou worden. Ik heb me daar stevig in verdiept en toen ben ik begonnen. Op die slaapkamer in Amsterdam.”

Ondersteuning

Al in het eerste jaar zag Boersma de begrote omzet van zijn Canvas Company 20 keer (!) over de kop gaan. Door een gelukkig toeval kon het bedrijf zich – met succes! – profileren onder 1,7 miljoen Visa klanten. Het bleek het begin van een prachtige ontwikkeling. Canvas Company brengt zijn producten nu via internet onder zeven merken op de markt, heeft de omzet verveelvoudigd en biedt werk aan 10 mensen in vaste dienst en aan nog eens 40 oproepkrachten.

Afspraken

Begin dit jaar verkocht Halbe Boersma 60 procent van zijn aandelen aan twee nieuwe compagnons: “Een traject dat perfect begeleid is door acconavm. Wij hebben sinds kort een eigen controller en kijken nu met een aantal partijen, waaronder acconavm, of we tot strakke afspraken kunnen komen over ondersteuning op financieel-administratief en fiscaal gebied. En de toekomst? Die zien we zonnig in. We zien maar één risico en dat is de economie. Daar hebben  ook wij geen invloed op. Maar voor de rest zien we volop groeikansen.”

www.canvascompany.nl

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht