http://coronadossier

Let op: dien op tijd uw vaststelling van TVL Q2 2021 in

TVL Q2 2021

Hebt u TVL Q2 2021 aangevraagd? Dan dient u nu uw werkelijke omzet door te geven aan de RVO. Doe dit uiterlijk 20 juli 2022. Daarna is dit niet meer mogelijk. Deze vaststelling is nodig om uw definitieve subsidie te bepalen. In deze blog vertel ik wat u kunt verwachten en waar u op kunt rekenen.

oorsponkelijk 20 december 2021,  update 14 juli 2022

Uw definitieve omzet voor TVL Q2 2021

De subsidie die u hebt ontvangen over TVL Q2 was een voorschot. Dit werd berekend op basis van uw verwachte omzetverlies. Nu berekent de RVO uw definitieve subsidie. Daarvoor hebben ze inzicht in uw definitieve omzet(verlies) nodig. Geeft u dit niet op tijd door? Dan moet u mogelijk uw ontvangen subsidie terugbetalen.

U hebt nog tot en met 20 juli om uw werkelijke omzet voor Q2 (1 april tot en met 30 juni) 2021 door te geven aan de RVO. Deze datum stond eerst op 8 maart 2022, maar is nu voor de laatste keer verschoven. Als het goed is hebt u onlangs een mail ontvangen van de RVO met de instructies. Kunt u deze mail zo snel niet terugvinden? Ga dan naar mijn.rvo.nl/tvl, log in met uw gegevens en ga vervolgens naar ‘Aanvraag Beheren’.

Ook uw acconavm adviseur kan u helpen bij de aanvraag tot vaststelling van de subsidie TVL. Hij kan gegevens met u doornemen, een samenstellingsverklaring opstellen of u adviseren. Wacht dan niet te lang met contact opnemen.

Controleer, wijzig en/of vul aan

Het formulier waarmee u uw definitieve omzet doorgeeft, is vaak al grotendeels ingevuld aan de hand van gegevens van de Belastingdienst. Controleer deze gegevens. Moet u nog iets invullen of wilt u iets wijzigen? Let er dan op dat u uw omzet exclusief btw opgeeft. Check of het bedrag klopt van de eventuele opslag op basis van uw SBI-code. De vaste lasten worden immers berekend op basis van de sector waarin uw onderneemt en niet op basis van uw werkelijke vaste lasten. Zo is er voor sommige sectoren een extra aanvulling nodig, bijvoorbeeld voor bepaalde retailers, de evenementenbranche en sommige agro-ondernemingen.

Voeg daarnaast bijlagen toe als bewijsvoering. De RVO ontvangt het liefst btw-aangifte(n) van het tweede kwartaal van 2021. De volgende stukken kunt u aanleveren als bewijs van uw werkelijke omzet:

  1. btw-aangiften van de subsidieperiode (en als de werkelijk omzet verschilt van de aanvraag: de omzet van de referentieperiode);
  2. een duidelijke uitdraai uit het boekhoudprogramma van de omzet. Zorg er hierbij voor dat de bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes goed zichtbaar zijn;
  3. een goedgekeurde jaarrekening die al is gedeponeerd.

Zodra uw aanvraag compleet is, treedt het proces in werking. U weet dan binnen maximaal zestien weken wat uw definitieve subsidiebedrag is. Ontbreekt er bewijs? Dan treedt er vertraging op. Dien uw aanvraag dus juist en compleet in.

Inloggen met eHerkenning of ketenmachtiging

Om uw vaststelling van TVL Q2 2021 in te dienen, logt u in bij de RVO. Net als bij de aanvraag van de subsidie, hebt u hierbij eHerkenning niveau 3 nodig of DigiD, afhankelijk van uw bedrijfsvorm. Wenst u hulp bij het doorgeven van uw werkelijke omzet? Dan hebt u een ketenmachtiging voor eHerkenning nodig. Regel dit tijdig! De adviseurs van acconavm helpen u hier graag bij!

Terugbetalen

Is uw omzetverlies gelijk aan uw schatting? Dan ontvangt u de laatste 20 procent van de subsidie. Is uw omzetverlies lager? Dan ontvangt u minder dan 20 procent. Misschien moet u dan zelfs subsidie terugbetalen.

Voor het terugbetalen van de subsidie kunt u een ruime betalingsregeling afspreken met de RVO. Dit biedt u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u afbetalen in zes of twaalf maandelijkse termijnen. Of u vraagt een persoonlijke betalingsregeling aan. Uw acconavm adviseur kijkt graag met u naar de mogelijkheden.

Accountantsverklaring

Let op: bij aanvragen van 125.000 euro of meer hebt u een accountantsproduct nodig. Hebt u een aanvraag gedaan voor minder dan 125.000 euro, maar blijkt dat u toch recht heb op meer dan 125.000 euro? Ook dan moet u alsnog een accountantsproduct aanleveren.

Bent u controleplichtig voor de jaarrekening? Dan hebt u een rapport van Feitelijke Bevindingen nodig. Als uw onderneming deel uit maakt van een groep, dan zijn daar aanvullende regels voor. Neem contact op met uw accountant of adviseur, zodat we dit tijdig voor u kunnen regelen.

Samen uw veerkracht versterken

Het blijven onzekere tijden. Het is daarom extra belangrijk om uw administratie op orde te hebben. Dat helpt u ervoor te zorgen dat uw aanvraag juist én volledig is. De specialisten van acconavm ondersteunen u graag bij uw aanvraag en adviseren u over wat het beste is voor u en uw organisatie. Neem contact op met uw acconavm adviseur of maak een afspraak bij een kantoor bij u in de buurt.

acconavm heeft een speciaal team samengesteld dat coronagerelateerde vraagstukken aanpakt. In ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ delen zij tips en adviezen om uw veerkracht te versterken.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lourens Minnema
Lourens Minnema (Bedrijfskundig Adviseur)
Opgegroeid op een melkveebedrijf, een studieachtergrond in dier- en veehouderij én ambitie om veel te leren. Dat is Lourens Minnema, Bedrijfskundig Adviseur op het kantoor in Dokkum. Enthousiast gaat hij aan de slag met prognoses, begrotingen, de Gecombineerde Opgave en vraagstukken over subsidies, mest en mineralen. Met volop betrokkenheid helpt hij melkveehouders en akkerbouwers in de regio graag verder.


<< terug naar overzicht