http://coronadossier

Langer de tijd om belastingschuld door corona af te lossen

uitstel belasting betaling

Als u vanwege het coronavirus bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen van de Belastingdienst, dan krijgt u een jaar langer de tijd om de belastingschuld terug te betalen. De betaaltermijn gaat van twee naar drie jaar.

Oorspronkelijke regeling

In de oorspronkelijke plannen kon u het eerder verleende bijzondere uitstel van betaling verlengen. Dit moest u voor 1 oktober aanvragen. Vervolgens moest u dan op 1 januari 2021 beginnen met de aflossing van de openstaande belastingschulden. U kreeg daarvoor twee jaar de tijd.

Nieuwe regeling

Staatssecretaris Vijlbrief heeft op 29 september aan de Tweede Kamer voorgesteld dat ondernemers een jaar langer de tijd moeten krijgen om belastingschuld af te lossen. Dit voorstel is aangenomen.

Dit betekent dat u als ondernemer vóór 1 januari 2021 verlenging van bijzonder uitstel kunt aanvragen. U moet dan uiterlijk op 1 juli 2021 beginnen met aflossen, waarvoor u vervolgens drie jaar de tijd krijgt. De invorderingsrente blijft tot het einde van 2021 staan op 0,01 procent.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of hebt u andere (coronagerelateerde) vragen? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. Of lees meer tips en adviezen in ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht