Kwaliteit, gastvrijheid en entourage

De succesformule van Frouckje State

De horeca is een grillige bedrijfstak. Maar Thom en Joukje van der Heide van restaurant Frouckje State in het Friese Rijperkerk vinden dat je vooruit moet blijven kijken, goed moet luisteren naar je gasten en regelmatig moet sparren met je accountant. Positief de crisis te lijf, dat helpt!

“We hebben een wat rustiger periode gehad, maar het loopt nu gelukkig weer lekker door”, vertelt Thom van der Heide enthousiast. “De horeca moet in deze tijden van crisis gewoon creatiever worden, in de arrangementen en in de aanbiedingen. Daarbij spelen ook kwaliteit, prijs, gastvrijheid en entourage een grote rol. Zo zoeken wij in andere branches partners van hetzelfde niveau. We werken bijvoorbeeld samen met een styling-adviseur in kleur en kleding. We nodigen samen gasten uit voor een event en wij mogen het culinaire deel verzorgen. We kijken steeds naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Van elkaar leren en met elkaar iets organiseren. De krachten bundelen en samenwerken, daar gaat het om.”

Gevoel

Frouckje State is gevestigd in een oude herenboerderij (een ‘state’) in Rijperkerk. Toen Thom en Joukje van der Heide het bedrijf samen met een compagnon in 2003 begonnen, hebben ze meteen alles vernieuwd, een serre aangebouwd en de entourage compleet veranderd. Sinds twee jaar staan Thom en zijn vrouw helemaal op eigen benen. Joukje heeft een baan buitenshuis, maar assisteert ook in de administratie en in de rest van het bedrijf; Thom is vinoloog, verzorgt de acquisitie en is verantwoordelijk voor alles wat met gastvrijheid te maken heeft: “De gasten komen hier niet alleen omdat het eten goed is of de bediening zo plezierig. Nee, het gaat hen ook om de sfeer, de gezelligheid, het gevoel. Dat goede gevoel zoek ik ook bij een accountant. En vind ik bij Jan Lolke Dijkstra, onze acconavm accountmanager. Daar kan ik goed mee klankborden. Een echte Bourgondiër trouwens, die hier met regelmaat aanschuift.”

Creatief

“De horeca is grillig”, weet Thom van der Heide. “Maar als je ervoor zorgt dat je scherp blijft, op kansen inspeelt en er bovenop zit, dan zijn er voldoende mogelijkheden om goed overeind te blijven. Op je kosten letten, creatief zijn, nooit verslappen en goed luisteren naar je gasten. Daar sparren wij ook over met Jan Lolke en daar zijn wij zeer tevreden over.”

Frouckje State

Frouckje State trekt met haar Michelin-ster (sinds 2008) gasten uit heel Nederland en daarbuiten. Het restaurant in het Friese Ryptsjerk (gemeente Tietjerksteradeel) biedt werk aan in totaal vijf vaste medewerkers. acconavm verzorgt de jaarrekening, ondersteunt op administratief gebied en biedt full service begeleiding en advies op fiscaaladministratief en juridisch gebied.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht