Krijg grip op uw toekomst met een financiële planning

Krijg grip op uw toekomst met een financiële planning

Hoe ziet uw oude dag er straks uit? Hoeveel moet u nu sparen om straks prettig te kunnen leven? Of om over 10 jaar die wereldreis te maken? En wat gebeurt er als u plots arbeidsongeschikt raakt? Of gaat scheiden? Misschien niet allemaal even leuke vragen om nu over na te denken, maar wel belangrijk. Want als het aankomt op financiën is het beter om goed voorbereid te zijn. Ik leg u graag uit hoe een financiële planning u zekerheid biedt.

Even stilstaan

Misschien hebt u er nog niet (veel) over nagedacht. En dat is niet gek. Maar af en toe stilstaan bij uw persoonlijke toekomst is geen slecht idee. Financiële planning is nu een stuk ingewikkelder dan een paar jaar geleden. Toen kon u als directeur-grootaandeelhouder bijvoorbeeld nog pensioen opbouwen in eigen beheer: fiscaal aantrekkelijk én overzichtelijk. Dat is verleden tijd. Ook zijn schenkingen of erfenissen gecompliceerder met de komst van meer samengestelde gezinnen en uitsluitingsclausules. Door dit zorgvuldig uit te zoeken en vast te leggen, kunt u alles toch naar wens laten verlopen, binnen de wettelijke kaders.

Financiële planning om vooruit te kijken

“Oké, maar wat houdt een financiële planning dan precies in?”, hoor ik u zich afvragen. Het is een extra service die wij bieden aan onze klanten. We maken een afspraak en bespreken onderwerpen als uw pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden. En we vragen u naar uw wensen voor later. We kijken naar uw situatie nu én in de (nabije) toekomst, schatten risico’s in en maken prognoses. Kortom we schetsen een beeld van uw inkomenssituatie. Zo weet u welke acties u nu moet nemen om straks zonder financiële zorgen te kunnen leven.

Voorkomen beter dan genezen

De meeste klanten die financiële planning inzetten, willen weten wanneer ze kunnen stoppen met werken. Soms blijkt dat ze niet uitkomen met hun huidige inkomsten- en uitgavenpatroon. We kijken dan samen wat anders kan: meer verdienen of minder uitgeven. Of misschien bezittingen op een andere manier beleggen. Met een multidisciplinair team kijken we naar de oorzaken en oplossingen. Ook zetten we financiële planning in om te voorkomen dat uw privévermogen eronder lijdt als u arbeidsongeschikt raakt. Of dat uw bedrijf in gevaar komt, als u gaat scheiden of komt te overlijden. Kortom: we zorgen er samen voor dat alles financieel goed geregeld is.

Praktijkvoorbeeld

Onlangs begeleidde ik een ondernemersechtpaar uit Eindhoven. Ze hebben een retailbedrijf van behoorlijke omvang zonder opvolgers. Het bedrijf draaide jarenlang erg goed, maar het wordt steeds minder. Het paar vroeg mij wat het kost als ze nú stoppen. En of ze dan voldoende vermogen hebben om van hun pensioen te genieten. Tijdens gesprekken bleek dat veel van het opgebouwde vermogen verloren zou gaan. Een relatief nieuwe wet verplicht werkgevers namelijk om alle werknemers een transitievergoeding te betalen als de onderneming stopt. Iets waar het paar een aantal jaar geleden nog niet mee te maken had. Vertel uw adviseur daarom regelmatig wat er zakelijk én privé bij u speelt en wat uw ideeën voor de toekomst zijn. Alleen dan kunnen wij u het beste adviseren. En bent u voorbereid op wat komen gaat.

Vragen stellen in elke fase

Geef uw adviseur dus input, maar stel ook vragen die gaan over later. Doe dat in élke fase van uw ondernemerschap. Ook al lijkt dat nog erg ver weg. Ik zie dat veel ondernemers optimistisch zijn, maar ik adviseer u: bespreek ook minder rooskleurige scenario’s met uw adviseur. U kunt niet vroeg genoeg beginnen met een financiële planning. Het voorsorteren op een fiscaal vriendelijke bedrijfsovername duurt bijvoorbeeld zo’n drie tot vijf jaar. Veel ondernemers zijn daar niet op bedacht.

Neem contact op

Wilt u gelijk een afspraak maken om uw financiële planning te bespreken? Neem dan contact op met uw acconavm adviseur. Ook voor meer informatie kunt u bij ons terecht. Bij acconavm zijn er diverse specialisten op dit gebied, in alle regio’s. Hebt u nog geen adviseur? Maak dan een afspraak op een kantoor bij u in de buurt.

 

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Whitepaper - Financiële planning - november 2021.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Willem Vennix (Manager Belastingadvies)
Willem Vennix is manager van het adviesteam in Veldhoven. Als belastingadviseur heeft hij een voorliefde voor financiële planning. Door regelmatig met ondernemers naar de toekomst te kijken, en daarbij de wensen van een ondernemer centraal te stellen, ontstaat grip op de toekomst. De fullservice dienstverlening komt in zijn adviezen sterk tot uiting, waardoor 1 plus 1 al gauw 3 wordt. Wilt u ook in gesprek over uw toekomst en die van uw bedrijf? Neem dan contact op met Willem Vennix.  


<< terug naar overzicht