Kerstpakketten en de fiscale aspecten

Kerstpakketten

Het is weer december, de feestdagen staan voor de deur. Uiteraard verwachten jouw werknemers een kerstpakket van de onderneming. Als ondernemer moet je goed opletten, want de kosten van de kerstpakketten kunnen hoger uitvallen dan je verwacht. Je krijgt namelijk te maken met de werkkostenregeling en de BUA-regeling.

De werkkostenregeling

Een kerstpakket kun je onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Hierdoor is het geschenk belastingvrij voor jouw medewerkers. De vrije ruimte bedraagt 1,2% van je fiscale loonsom gedurende het jaar. Mocht je hierover heen gaan, dan betaal je 80% eindheffing over het bedrag dat boven de vrije ruimte valt.

De BUA-regeling

Het Besluit Uitsluiting Aftrek van voorbelasting (BUA) heeft betrekking op de aftrek van omzetbelasting voor personeelsvoorzieningen aan jouw werknemers. Je mag namelijk niet meer dan € 227,- (exclusief btw) per jaar aan voorzieningen verstrekken per werknemer.

Voorbeelden van personeelsvoorzieningen zijn:

  • kerstpakketten;
  • jubileumgeschenken;
  • huisvesting;
  • fitnessbijdrage.

Kom je boven de grens van € 227,-? Dan moet er een correctie worden gemaakt op de voorbelasting. Zorg er dus voor dat je in beeld hebt wat je gedurende het jaar aan werknemers verstrekt.

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht