Wat is er nodig om de bv te ontbinden?

stoppen met bv

De bv als ballast

Ooit hebt u een bv opgericht. Waarschijnlijk om daar uw onderneming in te drijven, maar het kan ook om andere redenen zijn geweest. Inmiddels drijft u de onderneming niet meer en vraagt u zich af wat het nut van de bv voor u is. U overweegt de bv te ontbinden. Wat zijn aandachtspunten?

Redenen om de bv aan te houden

Er kunnen redenen zijn waarom u de bv toch aanhoudt. Die kunnen bijvoorbeeld gelegen zijn in de aanwezigheid van oudedagsvoorzieningen op de balans of de belastingclaim die ontbinden van de bv met zich meebrengt.

Wanneer u van mening bent dat u ondanks het vorenstaande toch tot ontbinding van de bv over wilt gaan, dan dient u op de hoogte te zijn van de mogelijkheden én de consequenties. Pas dan kunt u een gefundeerde keuze maken. In een gesprek met uw adviseur kunt u dit op een rij zetten.

Bv ontbinden kost tenminste twee maanden tijd

Wanneer u besloten hebt de bv te ontbinden, dan moeten er nog tal van stappen gezet worden om tot de feitelijke ontbinding van de bv te komen. Hiervoor hebt u normaal gesproken tenminste twee maanden nodig.

Het jaar is bijna om

Om te voorkomen dat u ook nog over 2016 een aangifte vennootschapsbelasting in moet dienen, zal de ontbinding van de bv dit jaar nog afgerond moeten worden. Wij adviseren u dan ook om zo snel mogelijk een afspraak met uw acconavm adviseur te maken om tot een spoedige ontbinding te komen.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht