Investeren met EIA 2019

EIA 2019

Hebt u plannen om in 2019 te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie? Mogelijk kunt u gebruik maken van de EIA (Energie-investeringsaftrek.

De EIA (Energie-investeringsaftrek) is een fiscale regeling die ondernemers een belastingvoordeel biedt, bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. De regeling wordt jaarlijks aangepast.

Naast de gebruikelijke afschrijvingen mag in 2019 45% (in 2018 was dit nog 54.5%) van het investeringsbedrag ten laste worden gebracht van de fiscale winst. Hierdoor bespaart u één of meerdere jaren op de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Voorwaarden EIA 2019

De belangrijkste voorwaarden voor de EIA 2019 zetten we voor u op een rijtje. Er gelden nog andere eisen.

  • De aanschafkosten per bedrijfsmiddel betreffen minimaal € 2.500
  • De verplichting is aangegaan in 2019.
  • Binnen drie maanden na de verplichtingsdatum dient u de aanschaf te melden.
  • Het gaat om nieuwe bedrijfsmiddelen; geen tweedehands of showroommodellen of bedrijfsmiddelen die via zelfbouw tot stand zijn gekomen.
  • Het bedrijfsmiddel moet op de Energielijst 2019

Het is wel mogelijk om voortbrengingskosten te melden, zoals arbeidskosten van een eigen of ingehuurde medewerker die een gedeelte van de montage verzorgt.

Er is een mogelijkheid om bedrijfsmiddelen die wel energie besparen, maar niet specifiek op de lijst staan, te melden. Dit zijn de zogenaamde generieke meldingen. Er gelden dan wel besparingseisen die onderbouwd moeten worden.

Een combinatie van EIA, SDE+ en ISDE is niet mogelijk. U dient te kiezen tussen EIA, SDE+  of ISDE. Er geldt een uitzondering voor de netaansluiting bij een zonneweide.

Meldingen EIA 2019

Wilt u gebruik maken van de EIA 2019? Of hebt u behoefte aan meer informatie? Neem, dan contact op met uw acconavm adviseur of kijk op de contactpagina voor een kantoor bij u in de buurt. Dit geldt ook voor het verzorgen van uw meldingen. U kunt hiervoor tevens gebruik maken van onderstaand adviesformulier.

Naast de EIA, bieden de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil belangrijke mogelijkheden om op duurzame wijze te investeren.

Op de website van RVO staat de Energie Investeringsaftrek – Energielijst 2019.

Advies nodig rondom dit onderwerp?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.



<< terug naar overzicht