Subsidieregeling Starters International Business

Internationaal groeien met subsidie – SIB

Subsidieregeling Starters International Business

Bent u van plan om uw bedrijf internationaal te laten groeien? Hebt u enige ervaring met ondernemen over de grens en wilt u graag meer weten van de fiscale of juridische zaken? Dan is er goed nieuws: er is subsidie beschikbaar.

Sinds 1 oktober 2016 kunnen bedrijven die zich (verder) op een buitenlandse markt willen positioneren subsidie ontvangen van maximaal € 2.500 voor fiscale en/of juridische dienstverlening.

Subsidieregeling Starters International Business (SIB)

Met de subsidieregeling Starters International Business (SIB), stelt het ministerie budget beschikbaar voor ondernemingen om hun positie op de buitenlandse markt te verbeteren. Dit betekent dat indien u fiscale of juridische ondersteuning nodig hebt bij het (verder) positioneren van uw bedrijf op een buitenlandse markt, u een kennisvoucher bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt aanvragen. Een tegemoetkoming van 50% van de advieskosten kan hiermee worden gerealiseerd met een maximumbedrag van € 2.500.

Het budget voor af te geven kennisvouchers bedraagt € 0,5 miljoen in 2016, waarbij aanvragen op volgorde van binnenkomst in behandeling worden genomen. Wij kunnen u assisteren in de aanvraag van de voucher. Na afgifte van een voucher is deze 6 maanden geldig.

Advies en begeleiding kunnen onder andere de volgende activiteiten omvatten:

  • het beoordelen van bestaande contracten of het opstellen van nieuwe contracten, gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties;
  • het registreren van een merk;
  • advies over belastingtarieven in het buitenland;
  • advies ter voorkoming van dubbele belastingheffing;
  • het opzetten van een buitenlandse entiteit;
  • overige juridische dan wel fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering.

Wilt u gebruik maken van deze subsidieregeling en/of meer informatie ontvangen, dan kunt u contact opnemen met één van onze gespecialiseerde buitenland adviseurs via international@acconavm.nl.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht