http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Internationaal btw afdragen met de OSS-aangifte

Internationaal btw afdragen met de OSS-aangifte

buitenlandse btw

Verkoopt u goederen vanuit een ander EU-land dan Nederland aan in Nederland gevestigde particulieren? Sinds 1 juli 2021 kunt u via de One Stop Shop-aangifte (OSS) in één keer uw in Nederland verschuldigde btw voldoen. De OSS-aangifte dient u in bij de Belastingdienst in het land waar u gevestigd bent. Ontdek de voordelen en waarop u kunt letten.

Meer gemak bij retourzendingen

Is uw onderneming gevestigd in een ander EU-land dan Nederland? En zenden uw Nederlandse afnemers goederen retour? Dan heeft u recht op Nederlandse btw-teruggave. Met OSS hoeft u dit verzoek niet meer in te dienen bij de Nederlandse Belastingdienst.

Lokale drempels voor afstandsverkopen vervallen

Is uw onderneming gevestigd in Nederland en verkoopt u goederen aan particulieren in andere EU-landen? Ook dan is de OSS-regeling een uitkomst. Met één OSS-aangifte voldoet u aan alle btw-verplichtingen in andere EU-landen.

Vanaf 1 juli 2021 zijn de lokale drempels voor afstandsverkopen vervallen en geldt er één drempelbedrag van totaal 10.000 euro. Als u in een jaar meer dan 10.000 euro aan goederen en digitale diensten via e-commerce levert aan particulieren in andere EU-landen, moet u btw afdragen in het EU-land waar de consument woont.

Voltooi uw registratie op tijd

Wilt u gebruikmaken van de OSS-regeling? Dat kan pas vanaf de eerste dag van het kalenderkwartaal dat volgt op de registratie. Voltooi uw registratie dus op tijd, dan mag u de OSS-regeling direct gebruiken vanaf de eerste levering van goederen. De registratie moet uiterlijk bij de Belastingdienst binnen zijn op de tiende van de maand die volgt op de maand van de levering. Maakt u vanaf 1 juli 2021 gebruik van OSS? Dan moet u in oktober 2021 de aangifte over het derde kwartaal indienen. Ook belangrijk: voor de OSS-registratie hebt u eHerkenning nodig.

Wilt u meer weten over deze regeling? Of wilt u hulp bij het indienen van de aangifte? Raadpleeg onze btw-specialisten. Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht