Innovatie met belastingvoordeel

Innovatie

Houdt uw onderneming zich bezig met innovatie? De Nederlandse overheid stimuleert innovatie met twee aantrekkelijke fiscale regelingen: de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) en de Innovatiebox.

  • WBSO: Dit is een afdrachtvermindering van de loonbelasting op loonkosten gerelateerd aan innovatieve werkzaamheden. Uw onderneming betaalt dan minder loonheffing. Het voordeel bedraagt een korting op de loonafdracht van minimaal 16% tot maximaal 40% voor innovatieve starters.
  • Innovatiebox: Winsten die zijn toe te rekenen aan innovatieve werkzaamheden kunnen in de vennootschapsbelasting belast worden tegen een effectief tarief van 5% in plaats van een regulier vennootschapsbelastingtarief van 20% tot 25%.

Quickscan innovatie

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wij informeren u graag uitgebreid over de verschillende toepassingsmogelijkheden. We kunnen voor u een quickscan innovatie uitvoeren, waarin snel duidelijk wordt of en onder welke voorwaarden u kunt deelnemen aan de WBSO of Innovatiebox.

Whitepaper: Innovatie met belastingvoordeel

Daarnaast is er een whitepaper voor u samengesteld. Hierin vertellen we hoe u een beroep kunt doen op de regeling. Hoe de aanvraag van WBSO via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt, wat het verschil is tussen kleine en grote belastingplichtigen voor de Innovatiebox en over de wijziging in de Innovatiebox per 1 januari 2017. Mis het niet.

U downloadt de whitepaper kosteloos via onderstaande button. U kunt natuurlijk ook het adviesformulier invullen voor meer informatie. Dan nemen wij contact met u op.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Innovatie met belastingvoordeel whitepaper - april 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Deze gegevens worden verwerkt in ons CRM-systeem en worden vertrouwelijk behandeld. Uw gegevens worden enkel voor interne doeleinden gebruikt en zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers die hier bij moeten kunnen, voor de juiste afhandeling en opvolging van uw aanvraag. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan ons privacystatement.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht