http://accountant
Eindejaarstip 15

Innovatie faciliteiten

Innovatie wordt door de overheid gestimuleerd door fiscale faciliteiten onder andere via de innovatiebox. Met de innovatiebox krijgt u toegang tot een lager tarief aan vennootschapsbelasting.

Ook geeft toegang tot de innovatiebox de S&O / WBSO verklaring. Dit betreft een tegemoetkoming op loonkosten.Vanaf 2016 worden twee fiscale faciliteiten WBSO en RDA administratief samengetrokken. De administratieve verwerking zal gaan veranderen.

Bekijk onze Belastingtip over de innovatie faciliteiten van belastingadviseur Arjan Mulders.

Wilt u ook in 2016 fiscaal aantrekkelijk blijven innoveren? Laat u dan goed informeren over de veranderingen. Wellicht is het noodzakelijk om nu al stappen te ondernemen en te weten waar u op innovatiegebied aan toe bent.

Octrooi en innovatiebox

Bv’s die een octrooi hebben geregistreerd of gebruik maken van WBSO (subsidie op loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk), kunnen erg veel belasting besparen.

Deze bv’s komen wellicht in aanmerking voor de innovatiebox. Feitelijk betekent dit dat een deel van de winst wordt belast met 5% heffing, in plaats van (de maximale) 25% vennootschapsbelasting. De besparingen zijn bij winstgevende bedrijven al gauw tienduizenden euro’s per jaar. Voor het toepassen van de innovatiebox moet een stappenplan worden gevolgd. Onze adviseurs kunnen met u dit stappenplan opstellen. U kunt de regeling zelfs nog toepassen voor eerdere jaren, zolang de belastingaanslag nog niet definitief vast staat.

Vragen over innovatie

Hebt u vragen over innovatie? Dan kunt u contact opnemen met uw acconavm belastingadviseur. Of kijk op onze contactpagina voor een kantoor bij u in de buurt, onze belastingadviseurs vertellen u graag over de voordelen en voorwaarden om voor deze innovatie faciliteiten in aanmerking te komen.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht