ICT

Subsidie Praktijkleren
subsidie praktijkleren De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming in de kosten die u als werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling / leerling-werknemer. Per deelnemer kunt u voor een praktijk- of werkleerplaats maximaal € 2.700,- subsidie ontvangen per schooljaar. De subsidie wordt na afloop van het studiejaar verstrekt.

Lees meer
Zorg voor een A1-verklaring
zorg voor een A1 verklaring Gaat uw medewerker op zakenreis of werken in een ander EU-land? Of heeft u (tijdelijk) buitenlandse werknemers in dienst? Dan heeft u een A1-verklaring nodig. Met dit formulier toont u aan in welk land uw werknemer sociaal verzekerd is. Lees hoe het werkt en voorkom boetes.   

Lees meer
Mag een werkgever e-mails van werknemer lezen?
E-mails werknemer lezen Werkgevers vragen mij wel eens of ze de e-mails van hun werknemers mogen lezen en/of het internetgebruik van hun werknemers mogen bekijken. Soms zijn ze bang dat de werknemer vertrouwelijke gegevens naar privé stuurt.

Lees meer
Waardecreatie in IT
Waardecreatie Gaat je als snelgroeiende onderneming in de IT alles voor de wind? Gemotiveerde medewerkers, uitdagende opdrachten, mooie klanten en prima winstgevendheid? Durf dan toch eens verder te kijken. Hoe ziet u de toekomst van uw bedrijf?

Lees meer
Huurkosten van werkkamer in een huurwoning zijn fiscaal aftrekbaar
Huurkosten fiscaal aftrekbaar Hebt u een huurwoning met een werkkamer? De huurkosten van de werkkamer in een huurwoning zijn fiscaal aftrekbaar, aldus de Hoge Raad. Er geldt een aantal voorwaarden voor deze aftrekbaarheid, maar het lijkt erop dat huurders beter af zijn dan eigenwoningbezitters met een werkkamer.

Lees meer
Vergroot kans op financiering in Brabant
Hebt u als Brabantse ondernemer ambitie om te groeien? Bent u op zoek naar financiering in Brabant om uw plannen te realiseren? Wilt u uw kans op succesvolle financiering vergroten?

Lees meer
Creatief door de crisis heen – PCS
Paul Persy, DGA Persy Control Services (PCS) Steeds weer constateert Paul Persy aan het eind van het jaar dat het toch weer meeviel en dat de crisis ook dit jaar weer zijn bedrijf niet heeft geraakt. ‘We zoeken de niches, proberen waarde toe te voegen, denken creatief met partners mee, maar nemen óók maatregelen om 2013 het hoofd te bieden. We zijn op alles voorbereid.’

Lees meer
Aan kop in wereldwijde nichemarkt
Quintus levert business intelligence oplossingen Min of meer bij toeval stuitte ICT-bedrijf Quintus 12 jaar geleden op een activiteit die het bedrijf inmiddels de halve wereld over brengt. Met hulp van acconavm openden eigenaren Edwin Hammink en André Kooij vorig jaar een eigen vestiging in Houston. Waarin een klein bedrijf groot kan zijn.

Lees meer