Hypotheek: Oversluiten of rente middelen?

rentemiddeling

De hypotheekrente is laag, heel laag. Kenners zeggen dat de rentebodem nu echt is bereikt. Veel eigenwoningbezitters overwegen hun hypotheek over te sluiten om te kunnen profiteren van de lage rente. Als u wilt profiteren van een lagere hypotheekrente kunt u wachten tot uw bank het (zeldzame) initiatief neemt dit mogelijk te maken, maar u kunt ook zelf actief een lagere rente nastreven. acconavm helpt. acconavm zet voor u de mogelijkheden uiteen en wil u actief behulpzaam zijn bij de te ondernemen acties.

Wat zijn de mogelijkheden om te profiteren van de lage hypotheekrente?

1 Oversluiten en de boeterente afrekenen

Oversluiten betekent dat u een nieuw contract aangaat voor uw hypotheek, bij een andere geldverstrekker of bij uw huidige bank. U betaalt veelal boeterente, de bank loopt immers verwachte rente-inkomsten mis. Daarnaast maakt u nieuwe kosten voor het afsluiten van een hypotheek zoals taxatie-, advies- en notariskosten.

2 Een nieuwe rentevaste periode afspreken bij uw huidige hypotheekaanbieder en de bank verzoeken om rentemiddeling toe te passen.

Rentemiddeling is een manier om gebruik te maken van een lagere hypotheekrente en dus ook lagere maandlasten. Dit is vooral interessant voor huiseigenaren die nog enkele jaren te gaan hebben in hun rentevaste periode, terwijl de rente intussen fors gedaald is. Dankzij rentemiddeling kunt u dan toch profiteren van de rentedaling.

Whitepaper aanvragen

In onze whitepaper: Hypotheek oversluiten of rente middelen zetten we voor u de voordelen op een rij. U vraagt de whitepaper kosteloos aan.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Hypotheek oversluiten of rente middelen - whitepaper oktober 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht