Huwelijkse voorwaarden, loop geen risico

Huwelijkse voorwaarden, loop geen risico

Huwelijkse voorwaarden

Veel ondernemers hebben in een ver verleden huwelijkse voorwaarden opgesteld. Zij wilden graag de onderneming gescheiden houden van het privévermogen.

Vaak is er in de huwelijkse voorwaarden opgenomen dat de echtgenoten tijdens het huwelijk ieder jaar hun overgespaarde inkomen moeten verdelen (periodieke verrekening of Amsterdams verrekenbeding). Deze verrekening wordt helaas vaak niet uitgevoerd. Hoe is dat bij u?

Gevolgen niet-verrekenen

Het niet (laten) uitvoeren van het jaarlijkse verrekenbeding kan er toe leiden dat de verrekenverplichting uiteindelijk aanmerkelijk groter wordt dan is bedoeld. U loopt hiermee een aanzienlijk risico. Niet enkel ten aanzien van een onverhoopte echtscheiding, maar met name ook in het kader van aansprakelijkheid!

Door nu alsnog afspraken te maken over wat de verrekening in het verleden had moeten zijn en voor de toekomst moet gaan worden en dit ook daadwerkelijk uit te voeren, voorkomt u een onduidelijke en naar verwachting risicovolle situatie richting toekomst.

Huwelijkse voorwaarden, loop geen risico

Voor onze klanten zal de acconavm accountmanager nagaan of er sprake is van een risicovolle situatie en dit onderwerp aan de orde stellen bij de bespreking van de jaarrekening. Niet-klanten adviseren wij het contactformulier in te vullen. Onze specialist neemt contact met u op om mee te kijken naar uw huwelijkse voorwaarden.

In de Tweede Kamer is recentelijk een wetsvoorstel aangenomen met betrekking tot het huwelijksvermogensrecht. Wilt u weten of deze plannen consequenties hebben voor uw vermogen? Of hebt u nu al vragen over huwelijkse voorwaarden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Huwelijkse Voorwaarden - mei 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht