Horeca

Voel u thuis bij onze horeca-adviseurs

Horeca

Subsidie Praktijkleren
subsidie praktijkleren De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming in de kosten die u als werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling / leerling-werknemer. Per deelnemer kunt u voor een praktijk- of werkleerplaats maximaal € 2.700,- subsidie ontvangen per schooljaar. De subsidie wordt na afloop van het studiejaar verstrekt.

Lees meer
Coronavirus: verlengde en nieuwe regelingen voor ondernemers
Coronavirus: verlengde en nieuwe regelingen voor ondernemers Vandaag presenteerde Rijksoverheid het noodpakket 2.0. Met verlenging van bestaande tegemoetkomingen én een nieuwe regeling voor zwaar getroffen sectoren. Wat betekent dit voor u als ondernemer? Hoewel nog niet alle ins en outs bekend zijn, geven we u graag een overzicht van het belangrijkste nieuws.

Lees meer
Hebt u recht op 4.000 euro tegemoetkoming?
4000 euro steunmaatregel voor ondernemers TOGS Update 30 april 2020 | Raakt het coronavirus uw business? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro. Ontdek of u in aanmerking komt en hoe u de tegemoetkoming aanvraagt.

Lees meer
Een onjuiste factuur en de btw
onjuiste factuur Het maken van een juiste factuur is van belang voor de indiening van de btw-aangifte. Veel ondernemers zijn zich niet bewust van de strenge eisen voor het opstellen van een factuur. Past u de regels niet toe? Dan loopt u risico om geweigerd te worden voor btw-aftrek. Ook loopt u kans op een boete.

Lees meer
Btw bij een no show ?
Een klant heeft een reservering gemaakt voor bijvoorbeeld een overnachting, een etentje, theater of een reis. Er is een betaling gedaan, de klant komt echter niet opdagen. De vraag is nu of btw verschuldigd is over betalingen bij een no show bij de verkoop van tickets en reserveringen aan particulieren?

Lees meer
Zomer: tijdelijk personeel gevraagd
tijdelijk personeel De inzet van tijdelijk personeel of vakantiekrachten, die u in de zomerperiode door de drukte heen helpen en ervoor zorgen dat het werk door kan gaan, is aan regels gebonden.

Lees meer
Identificatieplicht
Identificatieplicht voor zowel de werkgever als werknemer Als werkgever moet u voordat u een medewerker in dienst neemt en aan het werk zet, de identiteit van deze persoon vaststellen. Voor de identificatieplicht gelden uiteraard regels. Wij schetsen de meest voorkomende identificatieplicht. Namelijk als u een werknemer wil laten werken die afkomstig is uit een EU lidstaat, waaronder Nederland. Identificatieplicht U hoeft alleen de identiteit vast te stellen van werknemers met loon uit tegenwoordige dienstbetrekking en niet van werknemers met loon uit

Lees meer
Stel uw vraag aan ons horeca-team