Horeca

Voel u thuis bij onze horeca-adviseurs

Horeca

Een onjuiste factuur en de btw
onjuiste factuur Het maken van een juiste factuur is van belang voor de indiening van de btw-aangifte. Veel ondernemers zijn zich niet bewust van de strenge eisen voor het opstellen van een factuur. Past u de regels niet toe? Dan loopt u risico om geweigerd te worden voor btw-aftrek. Ook loopt u kans op een boete.

Lees meer
Btw bij een no show ?
Een klant heeft een reservering gemaakt voor bijvoorbeeld een overnachting, een etentje, theater of een reis. Er is een betaling gedaan, de klant komt echter niet opdagen. De vraag is nu of btw verschuldigd is over betalingen bij een no show bij de verkoop van tickets en reserveringen aan particulieren?

Lees meer
Zomer: tijdelijk personeel gevraagd
tijdelijk personeel De inzet van tijdelijk personeel of vakantiekrachten, die u in de zomerperiode door de drukte heen helpen en ervoor zorgen dat het werk door kan gaan, is aan regels gebonden.

Lees meer
Identificatieplicht
Identificatieplicht voor zowel de werkgever als werknemer Als werkgever moet u voordat u een medewerker in dienst neemt en aan het werk zet, de identiteit van deze persoon vaststellen. Voor de identificatieplicht gelden uiteraard regels. Wij schetsen de meest voorkomende identificatieplicht. Namelijk als u een werknemer wil laten werken die afkomstig is uit een EU lidstaat, waaronder Nederland. Identificatieplicht U hoeft alleen de identiteit vast te stellen van werknemers met loon uit tegenwoordige dienstbetrekking en niet van werknemers met loon uit

Lees meer
Tips voor de auto: privé en zakelijk
Tips voor de auto U gebruikt uw zakelijke auto ook privé en wilt geen bijtelling? Dan houdt u een kilometeradministratie bij. Maar let op de verkeerscamera’s! En wilt u dit jaar een auto kopen? We geven u tips.

Lees meer
De WWZ – de WW-uitkering
wwz de ww-uitkering Op 1 januari 2016 is de derde tranche van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking getreden. Wat betekent dit? De derde tranche richt zich op de WW-uitkering. De duur van de WW-uitkering wordt ingekort en ook de wijze van de opbouw van de WW verandert.

Lees meer
Vergroot kans op financiering in Brabant
Hebt u als Brabantse ondernemer ambitie om te groeien? Bent u op zoek naar financiering in Brabant om uw plannen te realiseren? Wilt u uw kans op succesvolle financiering vergroten?

Lees meer
Stel uw vraag aan ons horeca-team