Hoe navigeert u in de storm? Ontdek perspectieven

Navigeren in de storm

In deze turbulente tijd lijkt het stilte voor de storm. De afgelopen periode hebben steunmaatregelen veel ondernemers door een zware tijd geholpen. Echter komt er een moment dat de steun wegvalt en belasting en rente terugbetaald moeten worden.

Daarom is het nú belangrijk om uw financiële situatie in kaart te brengen. Eventuele noodsignalen te herkennen. En waar mogelijk verder te kijken, naar het tijdperk na corona. Zodat u weer met nieuwe energie kunt ondernemen.

Webinar: navigeren in de storm

Onlangs organiseerde acconavm een webinar voor ondernemers die uitdagingen ondervinden door de coronacrisis. Hoe navigeert u in deze spreekwoordelijke storm? En welke oplossingen zijn er bij financiële zorgen? Onze adviseurs delen hun inzichten met u. Wilt u de opname terugkijken? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Tijdens het webinar navigeren juridisch adviseur Jasper Schoonhoven en Gerrit-Jan van Meeteren en adviseurs Corporate Finance Rick van der Tang en Coen Stolk met u door de storm.

Belang van een liquiditeitsbegroting

Een van de aspecten die aan bod komen is het belang van een liquiditeitsbegroting. Hiermee krijgt u inzicht in uw liquiditeitspositie. Dan wordt de situatie helder: welke omvang hebben betalingsproblemen en wat betekent dit op de langere termijn? Zodat u tijdig op zoek kunt gaan naar oplossingen. Door bijvoorbeeld afspraken te maken met uw leveranciers of een geschikte financier te vinden.

Het is verstandig om hier nu al over na te denken, ook als de zaken (nog) goed gaan. Het is eigenlijk net als met een storm. Bij windkracht 4 wijzigt u makkelijker uw koers, lost u eenvoudiger financiële zorgen op. Het wordt anders als u onderneemt bij windkracht 10, als u bijvoorbeeld een acute financieringsbehoefte hebt. Dat wilt u natuurlijk vóór zijn.

Samen perspectieven ontdekken

Wellicht voelt het voor u alsof u nog steeds in de overlevingsmodus staat. Begrijpelijk, in zo’n onstuimige tijd. Toch is het belangrijk om tijdig te anticiperen bij financiële zorgen, zodat u een zwaardere storm voorkomt. En er zijn vaak meer oplossingen mogelijk dan u op het eerste gezicht verwacht. (ook in zware storm!)

Bij acconavm werken we samen met experts in accountancy, juridisch advies en bedrijfskunde. Ook hebben we een groot netwerk aan private financierders. Samen met u ontdekken we graag de best mogelijke oplossing. In het webinar vertellen we u hierover meer. U bent van harte welkom.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Of wilt u met een specialist sparren over de toekomst van uw onderneming? Neem dan contact op met mij of uw acconavm adviseur.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rick van der Tang
Rick van der Tang (Adviseur Corporate Finance)
Ervaring in de samenstel-, controle- en adviespraktijk van accon■avm? Rick van der Tang heeft het allemaal. Door de theoretische en praktische aspecten van zijn opleidingen te combineren, heeft hij veel financiële kennis opgedaan. Vanaf 2018 is Rick hoofdzakelijk betrokken bij team Corporate Finance. Hij houdt zich bezig met waarderingen van ondernemingen, boekenonderzoeken en hij begeleidt klanten bij aan- en verkooptrajecten. Altijd met focus op de toekomst.


<< terug naar overzicht